Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Κώστας Γαβρόγλου

Ζήτησε πανεπιστήμιο στο Άργος από Γαβρόγλου ο Γκιόλας

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης να ιδρυθούν στην Αργολίδα Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και και Ινστιντούτο Μελισσοκομίας - Δεν ξέρουμε τι απαντήσεις έλαβε από τον Υπουργό.

Συνάντηση των βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για τις επικείμενες αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για τα νέα τμήματα που θα αναπτυχθούν καθώς και για τις ευκαιρίες που δημιουργούν τα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης των πανεπιστημίων για τους νέους και τις νέες.

Ο βουλευτής της Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας εξέφρασε καταρχάς την ικανοποίησή του για τη δημιουργία ενός επί πλέον Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο, του ενδιαφέροντος αντικειμένου και ευρέως φάσματος Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών.

Ανέδειξε στη συνέχεια την αναγκαιότητα να ιδρυθεί μία ακόμη Σχολή ή και επιπλέον Τμήματα στην Αργολίδα, ώστε να εισέλθει και η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του νομού το Άργος, στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Έκπαίδευσης και να καταλάβει επάξια την υψηλή θέση και το κύρος αυτής στο χώρο της Παιδείας, των Έπιστημών και του Πολιτισμού.

Περαιτέρω υπέδειξε τη δυνατότητα ίδρυσης στο Νομό Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) όπου θα μπορούν να φοιτούν απόφοιτοι των Έπαγγελματικών Λυκείων για διετείς σπουδές και με πιστοποίηση βαθμίδας 5.

Τα προτεινόμενα προγράμματα μπορούν να αφορούν σε: α. Υπηρεσίες Τουρισμού (Ξεναγών κ.ά.) β.Νοσηλευτική γ. Έιδικότητες με έμφαση στην καινοτομία στον τομέα της Πρωτογενούς Αγροτικής παραγωγής, όπως τη Βιοτεχνολογία Γεωπονίας (Πράσινη Βιοτεχνολογία).

Στα ανωτέρω προγράμματα είναι επιθυμητό και αναγκαίο να εμπλακούν και συμπράξουν και τοπικοί κοινωνικοί εταίροι, για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους.

Τέλος αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα ίδρυσης στην περιοχή Ινστιτούτου Μελισσοκομίας, απαραίτητου για την παραγωγική ανάπτυξη στον ευαίσθητο αλλά και ποιοτικό αυτόν κλάδοκαι προκειμένου να εξασφαλισθεί η παραγωγή και βελτίωση του εξαιρετικού αυτού φυσικού προϊόντος.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.