Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
3ο Γενικό Λύκειο Άργους εθελοντική δράση

Ψήφισαν τον εθελοντισμό

Δενδροφύτευση από τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 9 Απρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Για άλλη μια φορά το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους αποδεικνύεται ότι συμμετέχει ενεργά στις εθελοντικές δραστηριότητες οι οποίες αποσκοπούν να εμφυσήσουν στους μαθητές του με τρόπο βιωματικό το πνεύμα δράσεων με κοινωφελείς σκοπούς.

Έτσι συμμετείχε και στο φετινό πρόγραμμα «Let’s do it Greece – Νοιάζομαι και δρω» που προτάθηκε από την Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών Let’s do it Greece και την Ομάδα Υλοποίησης του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» στις σχολικές μονάδες της χώρας.

3ο Γενικό Λύκειο Άργους εθελοντική δράση

Από τους προτεινόμενους άξονες επιλέχθηκε αυτός του Περιβάλλοντος. Ακολουθήθηκε η πρόταση των μαθητών να εμπλουτίσουν τη χλωρίδα του αύλειου χώρου του σχολείου με άλλα δένδρα για να …κάνουν παρέα στις πορτοκαλιές.

Η δενδροφύτευση που ανέλαβε εθελοντικά να συντονίσει ο εκπαιδευτικός κ. Κυριάκος Μπούτσης, πραγματοποιήθηκε από τους ενθουσιώδεις μαθητές της πρώτης και της δευτέρας τάξης του σχολείου την Παρασκευή 5 Απριλίου.

3ο Γενικό Λύκειο Άργους εθελοντική δράση

Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο εντυπωσιακό στο παρόν, αλλά τα νεαρά δενδρύλλια θα μεγαλώσουν με τη φροντίδα μαθητών και καθηγητών στα επόμενα χρόνια θα στέκουν μάρτυρες της ευαισθησίας των μαθητών να ομορφαίνουν το χώρο που ζουν κι όχι να τον καταστρέφουν.

Θα λειτουργούν, επίσης, ως πρότυπο για τις επόμενες γενιές μαθητών ώστε να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και θα καθοδηγήσουν όλους όσοι συμμετείχαν να αναπτύξουν αυτή τους την ευαισθησία απλώνοντάς την στον τόπο που ζουν ή θα ζήσουν και να την αναπτύξουν και σε άλλους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

3ο Γενικό Λύκειο Άργους εθελοντική δράση

Οι μαθητές, όταν τους δίνονται οι ευκαιρίες, μπορούν να ξεφύγουν από τον «εφιάλτη» της καλής σχολικής επίδοσης που τους απομονώνει και τους απομακρύνει από την κοινωνική πραγματικότητα και να στραφούν προς την κοινότητα και τις ανάγκες της.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.