Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
τηλεφωνική εξαπάτηση

Απάτη με πρόσχημα την φιλανθρωπία

Θρασείς οι δράστες αφήνουν φανερά ίχνη στο Ναύπλιο

Προσποιούμενη κοινωνική λειτουργό, δράστιδα καλεί τους φιλεύσπλαχνους πολίτες να καταθέσουν ένα ποσό 250ευρώ ή όσα έχουν προκειμένου να αποφύγει την έξωση μια άνεργη μάνα με παιδί ΑμΕΑ. Σύμφωνα με την δράστιδα η οφειλή ανέρχεται στα 600ευρώ και απλά λείπουν 250 για να συμπληρωθεί το ποσό.

Η δράστιδα στο παρελθόν έχει απευθυνθεί ακόμα και εκκλησίες και μοναστήρια κάνοντας χρήση ονομάτων μελών των ΟΤΑ που φυσικά αγνοούσαν παντελώς την ιστορία.

Το περίεργο είναι πως ενώ αφήνει ίχνη εμφανή, τηλέφωνο, όνομα που αντιστοιχεί στον αριθμό κατάθεσης, συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτη.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμο στον οποίο η δράστιδα υποτίθεται πως εργάζεται στην «βοήθεια στο σπίτι» σαν κοινωνική λειτουργός και μας είπαν πως το φαινόμενο της εξαπάτησης είχε εμφανιστεί και πέρσι και μας ζήτησαν να αποτρέψουμε τους πολίτες να είναι τόσο ευκολόπιστοι απέναντι σε άτομα που παρουσιάζονται σαν κοινωνικοί φορείς δήθεν υπέρ κάποιων κοινωνικά αδυνάτων.

Μην δίνετε σε αγνώστους οικονομικές ενισχύσεις αν δεν έχετε καρατσεκάρει σε ποια τσέπη θα καταλήξει το υστέρημά σας.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.