Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia

Ιταλική απόβαση στην Επίδαυρο

1500 Ιταλοί μαθητές Λυκείου στην Αργολίδα στα πλάισια του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia.

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Magna Grecia (FFMG), μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων δράσεων του στην Ελλάδα, επιστρέφει στα χνάρια των Ελλήνων φιλοσόφων, με περίπου 1500 μαθητές Λυκείου οι οποίοι συνοδεύονται από τους καθηγητές τους. Φέτος θα υπάρχει μια αντιπροσωπεία από ολλανδούς μαθητές.

Πρόκειται για μια μοναδική φιλοσοφική εμπειρία που θα ζήσουν στα πιο εμβληματικά μέρη της δυτικής φιλοσοφίας, Αθήνα, Κόρινθο, Επίδαυρο, Δελφοί, Μεσσήνη και Λουτράκι.

Το FFMG είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας αφιερωμένο στους εφήβους. Μια πολιτιστική εκδήλωση με έντονη κοινωνική χροιά: εκλαΐκευση και διάδοση της κλασικής φιλοσοφίας σε βιωματική μορφή μεταξύ μαθητών Λυκείου.

Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia

Στόχος είναι να προσφέρει σε νέους ευκαιρίες, διαδρομές και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την εμπειρία στη φιλοσοφία. Η πρωτοβουλία ενώνει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται.

Το Φεστιβάλ σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τις Giuseppina Russo και Iriana Marini, αντίστοιχα πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας στη Magna Grecia, από κοινού με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον καθηγητή Salvatore Ferrara επιστημονικό διευθυντή, και την καθηγήτρια Annalisa Di Nuzzo υπεύθυνη της μεθοδολογίας.

Λόγω της σημασίας και της επιτυχίας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, το FFMG το 2011 τιμήθηκε με το μετάλλιο του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Για την καλύτερη υλοποίηση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα τo FFMG έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ιταλικούς και ελληνικούς θεσμούς και ιδρύματα.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.