Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο

Σιωπές στη ζωή και στο θέατρο

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Ναύπλιο

Tο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους “Κι αν ήσουν εσύ; – ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Το σεμινάριο έχει τίτλο: «Σιωπές στη ζωή και στο Θέατρο: Ανιχνεύοντας ένα μονόπρακτο του Χ. Πίντερ γράφουμε και παίζουμε διαλόγους».

Θα γίνει την Τρίτη 26 Μαρτίου (17:30- 21:00) στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.

Επιμορφώτριες: Άβρα Αυδή, Τζένη Καραβίτη, φιλόλογοι, θεατροπαιδαγωγοί

Είναι δωρεάν (για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών).

Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο

Σύντομη περιγραφή σεμιναρίου

Εργαστήριο γραφής, που περιλαμβάνεται στο ψηφιακό έργο Πολύτροπη Γλώσσα. Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες ασκούνται στην ανάγνωση θεατρικού κειμένου ανιχνεύοντας το περιεχόμενο και τη μορφή ενός μονόπρακτου του Χ. Πίντερ, με εστίαση  στις σιωπές των χαρακτήρων και στις παύσεις. Στη συνέχεια,  αξιοποιώντας το μονόπρακτο του Πίντερ ως μήτρα, καθώς και  διάφορες θεατρικές τεχνικές, προχωρούν στη γραφή  σύντομων θεατρικών κειμένων με ανάλογα χαρακτηριστικά. Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με τη σκηνική  παρουσίαση αυτών των κειμένων.

Σε αυτόν το σύνδεσμο μπορεί όποιος /-α ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του σεμιναρίου

Συμμετέχοντες: 20 εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές νεανικών ομάδων,  φοιτητές.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα γίνει κλήρωση.

Οι ενδιαφερόμενοι /-ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι 22 Μαρτίου 2019 σε αυτή τη φόρμα αίτησης και θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό e-mail τους για το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με: ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου

Γραμματεία/Πληρ.: Γιάννα Παπαδοπούλου /www.humanrights.theatroedu.gr /  2106541600

Τοπική συνεργάτιδα στην Αργολίδα: Ελπίδα Κομιανού elpida.komianou@gmail.com  6937895789

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.