Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Πιανίστας

Ο πιανίστας από την Ζυρίχη που δίδαξε στο Άργος

Σεμινάριο πιάνου με τον Ευάγγελο Σαραφιάνο

Στο Δημοτικό Ωδείο Άργους πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου Σεμινάριο Πιάνου με τον διεθνούς φήμης σολίστ πιανίστα Ευάγγελο Σαραφιανό, Καθηγητή στο Ωδείο της Ζυρίχης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι μαθητές από όλες τις τάξεις πιάνου του Ωδείου με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Ευάγγελος Σαραφιανός, στη διάρκεια του σεμιναρίου, εντυπωσίασε με την αμεσότητα, την απλότητα και την ευρηματικότητα με την οποία προσέγγισε και επεξεργάσθηκε θέματα τεχνικής του πιάνου και ερμηνείας της μουσικής, από τις στοιχειώδεις σπουδές μέχρι τα έργα σπουδαίων συνθετών όπως  Μπαχ, Μότσαρτ και συνθετών του 20ού αιώνα. Οι συμμετέχοντες θαύμασαν το γεγονός ότι «μεταμόρφωνε» τα χέρια των παιδιών μέσα σε λίγη ώρα με μια στοχευμένη περιγραφή του ήχου που επεδίωκε να δημιουργήσει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους  να γνωρίσουν τον σύγχρονο τρόπο παιξίματος του πιάνου και μια μοναδική εμπειρία διδασκαλίας.

Ο Ευάγγελος Σαραφιανός πήρε δίπλωμα πιάνου (α΄ βραβείο) στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια δίπλωμα σολίστ πιάνου στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας και δίπλωμα τσέμπαλου στο Ωδείο της Λωζάννης.

Ευάγγελος Σαραφιανός

Από τις πρώτες του εμφανίσεις (Ελβετία, Ιαπωνία) απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση. Βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς πιάνου στην Ελλάδα και την Ελβετία, όπως και για την σολιστική του προσφορά στην Ιαπωνία.

Έχει εμφανισθεί σε ρεσιτάλ και έχει συμπράξει  ως σολίστ με ορχήστρες και σύνολα δωματίου στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τον Καναδά. Στις δραστηριότητες του καταγράφονται  ηχογραφήσεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο (μεταξύ άλλων και ζωντανές μεταδόσεις για τη Radio DRS II της Ελβετίας).

Ζει και διδάσκει στην Ελβετία. Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια και  masterclasses πιάνου στην Ιαπωνία, τον Καναδά και την Ελλάδα. Ως σολίστ στην Ελλάδα, ο Ευάγγελος Σαραφιανός έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα. Συνεργάζεται επίσης  με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου μας,  μαέστρο Νίκο Χριστοδούλου.

 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.