Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φυλακές Τίρυνθας Skype

Επισκεπτήριο με skype στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Ποιές αλλαγές θεσμοθετεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 14 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Θεσμοθετείται το ηλεκτρονικό επισκεπτήριο μέσω skype στις αγροτικές φυλακές, με βάση τον νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Μεταξύ των τεσσάρων Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης που θα συμπεριλάβουν αυτή τη νέα μέθοδο είναι και αυτό της Τίρυνθας. Τα υπόλοιπα έιναι της Αγιάς, της Κασσάνδρας, της Κασσαβέτειας και το Αγροτικό Τμήμα Γυναικών Ελαιώνα. 

Τα παραπάνω καταστήματα κράτησης αποκτούν επίσης για πρώτη φορά εσωτερικό κανονισμό, με λεπτομερείς διατάξεις που είναι σύγχρονες και ορίζουν ρόλους και καθήκοντα. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνεται από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υλοποιείται ένας από τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα 2018-2020, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ΑΚΚ και των εργαζομένων σε αυτά ενώ υιοθετείται και σχετική πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Με τον Κανονισμό:

  • Καταγράφονται, εξορθολογίζονται και αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες των συμβουλίων και των λοιπών οργάνων και υπαλλήλων των ΑΚΚ.
  • Διαχωρίζονται οι κρατούμενοι σε «εσωτερικούς» και «εξωτερικούς» και ορίζονται τα κριτήρια διαχωρισμού, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους καθώς και η οργάνωση της εργασίας τους.
  • Θεσμοθετείται -όπως αναφέρθηκε και παραπάνω- το ηλεκτρονικό επισκεπτήριο μέσω skype.
  • Κατοχυρώνεται ο έλεγχος από Ανεξάρτητη Αρχή (Συνήγορος του Πολίτη).
  • Θεσπίζεται βιβλίο ακροάσεων για τα αιτήματα των κρατουμένων και τις ενέργειες διευθέτησής τους, σύμφωνα με σχετική σύσταση της CPT.

Ο Κανονισμός έγινε με γνώμονα να συμβάλλει στην ανάπτυξη των Αγροτικών Φυλακών ενώ αναμένεται να διευκολύνει και τη σχέση Υπαλλήλων - κρατουμένων, μέσα από ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.