Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμπαράσταση σε εργαζόμενο από την Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου

Καταγγέλουν κακομεταχείριση από εταιρία στην περιοχή της Επιδαύρου
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 25 Φεβ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) σε εργαζόμενο συνδικαλιστή της εταιρείας με έδρα τη Νέα Επίδαυρο.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου (ΟΓΕ) εκφράζει την συμπαράσταση της στον εργαζόμενο συνδικαλιστή εταιρείας στη Ν. Επίδαυρο μέλος του Δ.Σ. του συνδικάτου γάλακτος τροφίμων ποτών Αργολίδας.

Ο εργαζόμενος συνδικαλιστής που εκτός από αλλαγή πόστου απειλείται και κατά της σωματικής του ακεραιότητας υπερασπίζεται το αυτονόητο γι` αυτόν και τους συναδέλφους του.

Ποιο είναι το αυτονόητο σήμερα για τους εργαζομένους, αλλά προφανώς όχι για τους εργοδότες και τα τσιράκια τους, που φοβούνται μη τυχόν και τους μειωθούν τα κέρδη;

• Να έχεις πόσιμο νερό, γάντια.
• Να έχεις εξοπλισμό (ποδιές, μπότες) ώστε να μην μουσκεύεις μέχρι το κόκαλο.
• Να έχεις τουαλέτες, χώρο για διάλειμμα για τους 90 «είλωτες» που δουλεύουν εκεί.
• Να πληρώνονται στην ώρα τους κανονικά και για υπερωρίες, αργίες κλπ.
• Να μαθαίνουν έγκαιρα τι ώρα θα δουλεύουν την επόμενη μέρα ώστε να προγραμματίζουν τη ζωή τους γιατί έχουν και οικογένειες.

Για όποιον δεν ανακάλυψε τώρα την « Αμερική» αυτά και άλλα δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες και έχουν κατοχυρωθεί με συμβάσεις.

Το δικαίωμα όμως να οργανώνεσαι στο σωματείο σου και να έχεις συνδικαλιστική δράση πέρα από συνταγματικό δικαίωμα, διεθνείς συμβάσεις εργασίας κλπ. είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα στη Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου των Ηνωμένων εθνών.

Βέβαια σήμερα, ακόμα και με νόμους θέλουν να γυρίσουμε σε εργασιακό μεσαίωνα με απειλές, απολύσεις, τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς και έξω.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον εργαζόμενο, στην οικογένεια του και σε όσους σηκώνουν περήφανα το κεφάλι γιατί αυτό είναι το Δίκιο!»

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.