Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συζητούν τρόπους αξιοποίησης των Αρχαίων Ασκληπιείων

«Οι Δρόμοι της Ίασης» πέρασαν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την Επίδαυρο σε πρώτο πλάνο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 25 Φεβ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ο Δήμος Επιδαύρου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια προσπάθεια προβολής και προώθησης της σύστασης του Διεθνούς Δικτύου πόλεων που έχουν στα διοικητικά τους όρια Αρχαία Ασκληπιεία καθώς και των σκοπών που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει το Δίκτυο, πραγματοποίησε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση , την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, προεδρεύοντος του Δημάρχου Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνου Γκάτζιου.

Παρευρέθηκαν ιδρυτικά μέλη του Δικτύου όπως οι κ. κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης-Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαρία Γαζούλη-Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών  Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, πλειάδα επιστημόνων, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Οι Δρόμοι της Ίασης

Οι Δρόμοι της Ίασης

Όπως δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης:  «Το πολιτισμικό μας απόθεμα παραμένει διαχρονικά η κινητήριος δύναμη για τη δυναμική και την υπεραξία του τουριστικού μας προϊόντος». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Επίδαυρος και το Ασκληπιείο της αποτελούν ορόσημα της Πελοποννήσου και της Ελλάδας και μπορούν με την πολιτισμική παρακαταθήκη που έχουν αφήσει να αποτελέσουν εμβληματικούς πυλώνες για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και χαρακτήρισε ιδιαίτερα αξιέπαινη την πρωτοβουλία ίδρυσης του δικτύου «Οι Δρόμοι της Ίασης» το οποίο θα συνδράμει σημαντικά στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του συνόλου των Ασκληπιείων στην Ελλάδα και βέβαια στη δημιουργία μιας νέας οικονομίας για όλες τις πόλεις που διαθέτουν Ασκληπιεία.

Είχε προηγηθεί η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικτύου στις 14 Οκτωβρίου 2018 στο Λυγουριό, στην αίθουσα “Ξενία” εντός του Αρχαιολογικού Χώρου Ασκληπιείου Επιδαύρου, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του Δικτύου και διερευνήθηκαν τρόποι διεύρυνσής του, προκειμένου να υλοποιηθεί η έννοια του “Διεθνούς”. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να προβληθεί στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα η πρωτοβουλία και οι σκοποί του Δικτύου που τυγχάνουν της υποστήριξης και των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Οι Δρόμοι της Ίασης

Οι Δρόμοι της Ίασης

Οι επόμενες συνεδριάσεις προγραμματίζονται στους Δήμους Κω και Τρικκαίων.

Η δράση αυτή αποτελεί όραμα ζωής για τον σεβαστό Καθηγητή κ. Λαμπρινουδάκη και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτήν. Ιδιαίτερη είναι η συνεισφορά της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Μαρίας Γαζούλη.

Οι Δρόμοι της Ίασης

Οι Δρόμοι της Ίασης

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.