Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Αλλαγή του μοντέλου της δακοκτονίας

Η πολιτική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου εισακούστηκε από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 13 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

«Εξαρχής αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία για την αλλαγή του μοντέλου υλοποίησης του προγράμματος της δακοκτονίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε εισακουστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η σημερινή ηγεσία ωστόσο του Υπουργείου πολύ γρήγορα άκουσε τις απόψεις μας και δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα μορφοποιήσει το νέο μοντέλο δακοκτονίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του προβλήματος της μειωμένης φετινής ελαιοπαραγωγής.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των αγροτών που βρίσκονταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι την παρέμβασή τους θα έπρεπε να την είχαν κάνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς αυτό προσδιορίζει ακριβώς τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος και κάνει την κατανομή των πόρων, στα οποία υποχρεούται η Περιφέρεια να συμμορφωθεί πλήρως.

«Παραμένουμε συνεπείς στην ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους, ασχέτως αν είναι δική μας ή όχι η αρμοδιότητα. Στο θέμα της δακοκτονίας γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα και προσπαθούμε, υπερβαίνοντας ακόμα και τις αρμοδιότητές μας, να δώσουμε άμεσα λύσεις για να προστατέψουμε το εισόδημα των αγροτών και να ενισχύσουμε την τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.

Το φετινό πρόβλημα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι πολυπαραγοντικό. Έχει να κάνει κυρίως με τις συνεχείς και πολλές κλιματικές αλλαγές και την ανάπτυξη νέων παραγόντων, όχι τόσο γνωστών μέχρι πριν λίγο καιρό, που απειλούν την παραγωγή.

«Για το λόγο αυτό έχουμε παρέμβει στον κ. Υπουργό και απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο προκειμένου να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για το εισόδημα των αγροτών. Εκτίμησή μας είναι ότι η προσπάθειά μας θα έχει αίσια έκβαση» σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε «μας ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, με τους οποίους έχουμε εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να βρίσκουμε μαζί λύσεις. Δεν παρασυρόμαστε από υπερφίαλες απόψεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και εκφράζονται από αυτούς που θέλουν να «πατρονάρουν» το αγροτικό κίνημα. Οι πολίτες το γνωρίζουν πολύ καλά και συνεχίζουν καθημερινά να μας εμπιστεύονται για τα προβλήματά τους».

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.