Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Πρόληψη ατυχημάτων για τα παιδιά του Άργους

Μία ακόμα δράση από την ΤΟΜΥ Άργους
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 13 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δυο δράσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Άργους «Παιδική Πολιτεία» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, αντίστοιχα. 

Το θέμα των δράσεων ήταν «Είμαι ασφαλής στο δρόμο» και σκοπός τους ήταν να ενημερωθούν τα παιδιά για την ασφάλειά τους, καθώς περπατούν ή διασχίζουν το δρόμο είτε προς και από το σχολείο είτε από και προς το σπίτι ή στην εκδρομή και κάθε άλλους είδους δραστηριότητα και ψυχαγωγία που περιλαμβάνει περπάτημα στο δρόμο. Έμφαση δόθηκε στην τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και στην οδική ασφάλεια, που συνιστούν σωστή κοινωνική συμπεριφορά, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων. 

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται ετησίως στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς τους τραυματισμούς αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα. Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι ο κυριότερος τρόπος για τον αποτελεσματικό περιορισμό τους.

Είμαι ασφαλής στο δρόμο

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό ΕΑ΄ κ. Σπυράκη, την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου, παρουσίασαν στους μαθητές των δυο ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση συνοδευόμενη από εκπαιδευτικό βίντεο. 

Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές, περιγράφοντας τις εμπειρίες τους από σχετικούς τραυματισμούς και παρ’ ολίγον τραυματισμούς, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. 

Για την επιτυχή έκβαση των δράσεων η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των δράσεων. 
 

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.