Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιάννης Μπουντρούκας

Ποιός ο ρόλος της Περιφέρειας στο θέμα του Φυσικού Αερίου

Χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω ΕΣΠΑ, ζητά ο Μπουντρούκας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μπουντρούκας αναφέρεται στο ζήτημα της σύνδεσης της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου, το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα και ένα πάγιο αίτημα των πολιτών και των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου.

Αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Μπουντρούκας:

«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει από το 2015 ο αγωγός Φυσικού Αερίου «Κόρινθος – Μεγαλόπολη», από τον οποίο προβλεπόταν να έχει αρχίσει εδώ και τρία χρόνια η κατασκευή δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Αρκετά χρόνια τώρα το αίτημα αυτό τίθεται μετ’ επιμονής στους αρμοδίους φορείς και την κυβέρνηση, καθώς τα οφέλη από την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα είναι τεράστια. Παρόλες, όμως, τις παρεμβάσεις και τις μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, αλλά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, το έργο δεν έχει ακόμα προχωρήσει.

Η δημιουργία και λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσφέρει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όλες τις Επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, αλλά και σε όλες τις οικογένειες και τα δημόσια κτίρια, αφού θα μειώσει κατά 40% το ενεργειακό τους κόστος, δίνοντας τεράστια ώθηση στην τοπική οικονομία και ανακουφίζοντας όλα τα νοικοκυριά, που επιβαρύνονται με το τεράστιο κόστος του πετρελαίου.

Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στις παρεμβάσεις του για το θέμα ο βουλευτής Αργολίδας και πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έχει ασχοληθεί και αγωνιστεί χρόνια για το θέμα του φυσικού αερίου,  σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια  την ΔΕΔΑ,  προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο ζωής της Πελοποννήσου το συνολικό κόστος δεν ξεπερνά τα 10.000.000€. Η Εταιρεία, μάλιστα, μπορεί να διασφαλίσει το 50%, δηλ. 5.000.000€ από δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ίδιους πόρους. Το υπόλοιπο 50%, δηλ. τα υπόλοιπα 5.000.000€, πρέπει να δοθούν είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το ΕΣΠΑ.

Και το ερώτημα στο σημείο αυτό είναι ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα αυτό: η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί και, κατά την άποψή μου, οφείλει να εντάξει την χρηματοδότηση του ζωτικού αυτού έργου, στο ΕΣΠΑ. Το κόστος του έργου δεν είναι απαγορευτικό και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωσή του θα αγγίξουν άμεσα και αποφασιστικά κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση της Περιφέρειας». 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.