Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Η εκδήλωση για τις συντάξεις στο Άργος (Vid)

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ενημέρωσε κάθε ενδιαφερόμενο για το νέο καθεστώς στο ασφαλιστικό.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 5 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Αργολίδας η εσπερίδα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων- Τα πάντα γύρω από το ασφαλιστικό», με κεντρικό εισηγητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου του Ε.Κ.Π.Α. κ. Αλέξη Μητρόπουλο. Την παρουσίαση συνόδευσαν δυο ακόμα μέλη της επιστημονικής ομάδας «Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους», o κύριος  Ευστάθιος Χριστοδουλέλης, νομικός εξειδικευμένος στις συντάξεις και o κύριος Δημήτριος Πετρόπουλος, νομικός εξειδικευμένος στο εργατικό δίκαιο.

Την εσπερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κύριος Φώτης Δαμούλος,  ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές για την αποδοχή της  πρόσκλησης, τονίζοντας την καταλληλότητα της συγκυρίας για μια τέτοια εκδήλωση, λόγω του έντονα μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος αναφορικά με το θέμα των συντάξεων.

Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων- Τα πάντα γύρω από το ασφαλιστικό

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο κύριος Μητρόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση, έκανε μια σύντομη αναφορά σε κρίσιμα ζητήματα ασφαλιστικής επικαιρότητας, όπως αυτά  της προσωπικής διαφοράς, των δώρων , των περικοπών , των ζητημάτων αναδρομικότητας αλλά και τις επικείμενες τροποποιήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εν ενεργεία  επαγγελματιών από 01/01/2019.

Στη συνέχεια ο κύριος Χριστοδουλέλης αναφέρθηκε στη νέα «αρχιτεκτονική» των συντάξεων , δηλαδή τον επιμερισμό τους σε εθνική και ανταποδοτική και τον τρόπο υπολογισμού τους.

Τέλος ο κύριος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για επιστροφές εισφορών και περικοπών.

Η εσπερίδα συνεχίστηκε με υποβολή πλήθους ερωτημάτων από τους παρευρισκομένους (συνταξιούχους, επαγγελματίες, δικηγόρους, λογιστές, δημόσιους υπαλλήλους κ.α.), στις οποίες οι ομιλητές έδωσαν σαφείς  και κατατοπιστικές απαντήσεις.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τόσο ο καθηγητής κ. Μητρόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν με την επιστημονική ομάδα, ώστε να διευκρινίσουν περαιτέρω τα ζητήματα που τους απασχολούν. 

 

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.