Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Ξανάρχονται νεοσύλλεκτοι στο KEMX;

Σκέψεις από το υπουργείο να επανέλθει ο παλιός τρόπος κατάταξης - Πάγωσε η μεταφορά υλικών από το στρατόπεδο του Ναυπλίου.

Ελπίδες να ξανανοίξουν και πάλι κάποια από το Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου υπάρχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του arcadiaportal.gr, γιατί ο νέος τρόπος κατάταξης έχει προκαλέσει πολλά παράπονα από γονείς που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «παγώσει» η διαδικασία της μεταφοράς των υλικών στα στρατόπεδα του Ναυπλίου και της Καλαμάτας, τα οποία κανονικά είναι προγραμματισμένα να βάλουν λουκέτο τον Ιούλιο του 2019.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα: 

«Δεν φαίνεται να λειτουργεί με τα αναμενόμενα αποτελέσματα το νέο σύστημα κατάταξης που εφαρμόζεται ήδη στον Στρατό Ξηράς, με την κατάταξη των νέων οπλιτών θητείας της κάθε ΕΣΣΟ σε συγκεκριμένα ΣΥΠΟ.

Πολλά, επίσης, είναι τα παράπονα από τους γονείς των νεοσυλλέκτων, οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στη στήριξη των παιδιών τους.

Μήπως αυτές είναι μερικές από τις ενδείξεις που σηματοδοτούν την επαναφορά του παλαιού τρόπου κατάταξης, και το άνοιγμά ξανά των στρατοπέδων που έχουν βάλει «λουκέτο»;

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχει «παγώσει» η διαδικασία της μεταφοράς των υλικών των στρατοπέδων της Καλαμάτας και του Ναυπλίου και ίσως αυτό προμηνύει αλλαγές στην τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων.

Ας μην ξεχνάμε ότι διανύουμε τους πρώτους μήνες μιας πολύ έντονα φορτισμένης προεκλογικής περιόδου, δηλαδή σε μια εποχή που, ακριβώς επειδή οι εκλογές πλησιάζουν, η δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από τους πολίτες «μετράει» πολύ στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας».

 

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.