Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο

Ο Μάνος Κοντολέων παρουσιάζει την Κασσάνδρα του στο Άργος

Παρουσιάση βιβλίου «Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο» από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η Νεανική Βιβλιοθήκη Μπόνη, οι Εκδόσεις Πατάκης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το βιβλίο «Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο» (εκδ. Πατάκη), συγγραφέας του οποίου είναι ο Μάνος Κοντολέων. 

Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο

Για τον συγγραφέα

Ο κ. Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ' τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό Διάπλαση των Παίδων. Την πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. Ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Είναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Αυγή, Βήμα, Διαβάζω, Τραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά.) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Βιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Κείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου.

Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο

Για την εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η κα Καλλιόπη Καλποδήμου, Φιλόλογος-Θεατρολόγος και ο κ.Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός. Μαζί τους θα είναι και ο συγγραφέας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται υπό το άρτι συγκροτηθέν νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και λαμβάνει χώρα στην αίθουσα, όπου έχουν διεξαχθεί δύο από τα πλέον σημαντικά συνέδρια που έχει διοργανώσει ο ΣΦΑ (1: απολογισμός, σύνοψη εργασιών, παρουσίαση Πρακτικών), (2: απολογισμός, εισηγήσεις σε βίντεο).

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.