Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Υπονοούμενα Νίκα και σκληρή απάντηση Νικολάκου

«Να παραιτηθεί ο Νίκας από δήμαρχος - Γνήσιος εκφραστής οπισθοδρόμησης»
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 7 Νοε. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις του κ. Νίκα σε συνέντευξή του, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Για ακόμα μία φορά ο κ. Νίκας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα δημόσια ερωτήματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου της Καλαμάτας στον Ταΰγετο.

Με επιθέσεις και αντιφατικές απόψεις προσπαθεί ματαίως να μεταφέρει τη συζήτηση μακριά από τις δικές του ευθύνες.

Παρότι γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνεπής στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Καλαματιανοί πολίτες στάθηκε πάντα αρωγός στα προβλήματά τους, ο κ. Νίκας επιδεικνύοντας πολιτική μικροψυχία «ανέμιζε» πρωτόδικη δικαστική απόφαση για το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος και τον Περιφερειάρχη, η οποία ωστόσο αφορά θέμα εντελώς διαφορετικό με αυτό που ο ίδιος καλείται να απαντήσει.

Η πολιτική του υποκρισία για δήθεν πολιτικό πολιτισμό και αβροφροσύνες, την ίδια στιγμή που ο ίδιος προσπαθεί με υπονοούμενα να συκοφαντήσει ηθικά τον Πέτρο Τατούλη και μάλιστα απαξιώνει πολιτικά τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη σε «απλό συντονιστή» και υποχείριο κομματικού φορέα, αναδεικνύει μια κατάπτυστη παλαιοκομματική πρακτική εσωστρέφειας και οπισθοδρόμησης.

Η αυτοδιοίκηση και ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας δεν εξαρτούν την ύπαρξή τους, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους από καμία κομματική παρέα. Οφείλει μάλιστα να γνωρίζει ότι η ΕΝΠΕ έχει θέσει ως διακύβευμα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Σπόντα Νίκα για καταδίκη Τατούλη 

Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε πως: «Δεν υπάρχει κατηγορία κατά του Δήμου Καλαμάτας για τη μεταφορά και την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων» και τόνισε πως «αντίθετα για τον περιφερειάρχη υπάρχει καταδικαστική απόφαση, με την οποία τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ο κ. Τατούλης είναι υπεύθυνος για την προσωρινή διαχείριση και δήλωσε πως αν αυτός είχε την ευθύνη της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά, ενώ προέβλεψε πως «ούτε το 2020 δεν θα γίνει η διαχείριση απορριμμάτων».

Να παραιτηθεί ο Νίκας από δήμαρχος

Ένα άλλο θέμα που έχει τεθεί είναι και η παραμονή ή μη του Παναγιώτη Νίκα ως δήμαρχος Καλαμάτας, με την Ντίνα Νικολάκου να του ζητά να παραιτηθεί από το πόστο του δημάρχου. Η κα Νικολάκου εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχει καλέσει τον κ. Νίκα να παραδώσει την δημαρχία σε ένα από τα άξια στελέχη της δημοτικής αρχής εκτός, όπως χαρακτηριστικά είπε, αν ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει παραδώσει και προδώσει την δημοτική του ομάδα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε πως θα παραμείνει δήμαρχος με ...8ωρο: «θα είμαι δήμαρχος Καλαμάτας μέχρι τις 16:00 κάθε ημέρας».

 

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.