Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Συνάντηση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη και της ομάδας Xprize

Στο κέντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος η Καλαμάτα

Συνάντηση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη και της ομάδας Xprize
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 31 Οκτ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη της ομάδας του Xprize και την επικεφαλής την δρα. Jyotika Virmani, στο λιμάνι της Καλαμάτας, την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί η ομάδα του πανεπιστημίου New Hampshire (Η.Π.Α) με το ερευνητικό της σκάφος, η οποία συμμετέχει στο διαγωνισμό του ιδρύματος Xprize.

Το SHELL OCEAN DISCOVERY XPRIZE τοποθετεί την Καλαμάτα στο κέντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως ενώ παράλληλα αποφέρει έναν υψηλής ανάλυσης χάρτη του πυθμένα της θάλασσας.

Συνάντηση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη και της ομάδας Xprize

Θα χρησιμοποιηθεί από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής που ο «Δημόκριτος» διαθέτει, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας επιστημονικής συνεργασίας για τη δημιουργία τηλεσκοπίου νετρίνων νέας γενιάς στη Μεσόγειο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ομίλου ΝΑΣΚ Αίολος Καλαμάτας κ. Χάρης Βγενής, ο οποίος ενημέρωσε την κα. Νικολάκου για την  σημαντικότητα της συγκεκριμένης δράσης καθώς και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποφέρει, αφού θα δώσει την δυνατότητα λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος του διαγωνισμού, να προβληθεί η Καλαμάτα και γενικά η Μεσσηνία.

Συνάντηση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη και της ομάδας Xprize

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού SHELL OCEAN DISCOVERY XPRIZE, με σύνολο επάθλων 7 εκατομμύρια δολάρια, 8 ερευνητικές ομάδες θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν την τεχνολογία για γρήγορη, μη επανδρωμένη, υψηλής ανάλυσης χαρτογράφηση του πυθμένα της θάλασσας. Οι ομάδες αυτές είναι: PISCES από την Πορτογαλία, Texas A&M Ocean Engineering από τις ΗΠΑ, KUROSHIO από την Ιαπωνία, ARGGONAUTS - Fraunhofer IOSB από τη Γερμανία, Blue Devil Ocean Engineering από τις ΗΠΑ, CFIS από την Ελβετία, GEBCO-NF Alumni από τις ΗΠΑ και Team Tao από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.