Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας

Σχέδιο εκκένωσης του Ναυπλίου το 1943

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει άγνωστα σε πολλούς, ιστορικά ντοκουμέντα και αποδείξεις.

Ένα ταξίδι στο παρελθόν θα ζήσουν οι προσκεκλημένοι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 20.00΄ στο ιστορικό κτήριο του Βουλευτικού Ναυπλίου.

Ταξιδευτής και ξεναγός θα είναι ο ιστορικός – αρχειονόμος Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος που θα αναπτύξει το θέμα «Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας».

Ο ομιλητής θα ιστορήσει γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ναύπλιο την περίοδο κατοχής της πόλης και της πατρίδας από τις δυνάμεις του Άξονα.

Εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό που διαθέτουν ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Νομού Αργολίδας αλλά και ιδιώτες που εθελοντικά παραχώρησαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και που επεξεργάστηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γιώργος Καρατάσος, τα γεγονότα και άγνωστες πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της κατοχής του Ναυπλίου θα ιστορηθούν από τον ιστορικό – αρχειονόμο Δημήτρη Χ. Γεωργόπουλο. 

Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας

Είναι αναμενόμενο ότι ο ομιλητής θα εκπλήξει το κοινό με την περιγραφή γεγονότων που βρίσκονται τόσο μακριά από σήμερα αλλά τόσο κοντά μας…

Σε κάποιους από τους προσκεκλημένους θα ξυπνήσουν μνήμες και εικόνες που έζησαν στην παιδική τους ηλικία και ίσως έχουν ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου… Κάποιοι νεότεροι σε ηλικία θα μάθουν συμβάντα που διαδραματίστηκαν στο Ναύπλιο, σε μια πόλη που σήμερα ανέμελα περιδιαβαίνουμε.

Η Ιστορία έχει καταγραφεί μέσα από προφορικές διηγήσεις και γραπτά ντοκουμέντα. 

Ο Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος κρατά στα χέρια του και θα παρουσιάσει, άγνωστα σε πολλούς, ντοκουμέντα και αποδείξεις.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.