Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Led λαμπτήρες

Ο Νίκας αλλάζει λάμπες στην Καλαμάτα πριν φύγει για την Περιφέρεια

Εξοικονόμηση πάνω από 70% της καταναλισκόμενης σήμερα ηλεκτρικής ενέργειας, με led

Ξεκίνησαν στην Καλαμάτα, οι εργασίες για την αντικατάσταση των λαμπτήρων συμβατικής τεχνολογίας του δημοτικού φωτισμού με νέους τύπου LED, γεγονός που θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, με προφανή περιβαλλοντικά οφέλη.

Η σύμβαση που έχει υπογραφεί αντιστοιχεί σε ποσό 5.798.710 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ο Δήμος Καλαμάτας εισάγει καθολικά την τεχνολογία των LED. Σε λίγους μήνες, όλα τα φωτιστικά σώματα του Δήμου, περί τα 15.000, θα έχουν αντικατασταθεί, ενώ μεγάλο μέρος του έργου θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την άνοιξη.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ανέλαβε την ευθύνη πριν τρία περίπου χρόνια να οργανώσει, να διακηρύξει και να φέρει εις πέρας το διαγωνισμό. Η διαδικασία ήταν περίπλοκη, αλλά με αίσιο τέλος, ενώ η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Δήμος Καλαμάτας προσδοκά ότι, μετά την αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων σε όλη σχεδόν την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, η εξοικονόμηση θα ανέλθει σε πάνω από 70% της καταναλισκόμενης σήμερα ηλεκτρικής ενέργειας. Η ανάδοχος εταιρεία θα έχει καθολικά την ευθύνη λειτουργίας και παρακολούθησης του όλου έργου επί δεκαετία και ο Δήμος θα γλυτώσει από τις δαπάνες για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού.

Στη σύμβαση υπάρχει προαίρεση, η οποία αναφέρει ότι εφόσον ο Δήμος μείνει ικανοποιημένος, μπορεί μονομερώς να παρατείνει για 5 ακόμη έτη τη σύμβαση για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθούν και δύο συστήματα πληροφορικής, τα οποία θα δημιουργήσουν μία πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα ελέγχεται εξ αποστάσεως εάν έχει καεί μία λάμπα σε κάποιο σημείο. Αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για τηλεδιοίκηση και τηλεπαρακολούθηση πολλών σημείων δημοτικού ενδιαφέροντος.
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.