Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι Κορινθίας

Το πρώτο αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι Κορινθίας

Η επένδυση θα καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστεί πλανητάριο, εργαστήριο προσομοίωσης σεισμού και μετεωρολογικός σταθμός.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, έγινε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλη Πλειώνη για τη δημιουργία του πρώτου αστρονομικού πάρκου στο Κρυονέρι Κορινθίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας και καθηγητής του ΕΜΠ Βασίλης Γκανιάτσας και οι επιστημονικοί συνεργάτες των δύο πλευρών.

Αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι Κορινθίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης της συνεργασίας των δύο μερών και η δημιουργία κοινού φορέα διαχείρισης της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πίστη τους στη δυναμική του εγχειρήματος και την τεράστια συμβολή του στην έρευνα και την καινοτομία, στο επιστημονικό και μαθητικό επίπεδο, αλλά και της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος.

Η επένδυση θα καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστεί πλανητάριο, εργαστήριο προσομοίωσης σεισμού και μετεωρολογικός σταθμός και θα αναβαθμιστούν συνολικά οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις.  

Αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι Κορινθίας

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.