Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κοινωνική Συμμαχία Αργολίδας

Συμμαχία 12 φορέων για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου στην Αργολίδα

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κοινωνική Συμμαχία Αργολίδας.

Με τη συμμετοχή 12 φορέων του νομού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Αυγούστου η πρώτη συνεδρίαση της Κοινωνικής Συμμαχίας Αργολίδας, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άργους.

Με ανακοίνωσή της η νεοσύστατη Κοινωνική Συμμαχία αναφέρεται στους σκοπούς της:

«Οχτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη χώρα μας σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία. Θύματα είναι οι πιο υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Ο λαϊκισμός και η πόλωση, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό, οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της ελληνικής κοινωνίας ανέλαβαν ενιαία δράση και συγκρότησαν μια νέα, ευρεία κοινωνική συμμαχία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι κοινωνικές συμμαχίες στα πλαίσια του θεσμού των Ο.Κ.Ε (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) άρχισαν να αναπτύσσονται στη δεκαετία του ’50 και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από τη Συνθήκη της Ρώμης για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ένα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδρύθηκε το 1957 και πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη συνεδρίαση το 1958. Το κυριότερο καθήκον της Ο.Κ.Ε. είναι να εκδίδει γνωμοδοτήσεις, τις οποίες υποβάλλει στην Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο. Η Ο.Κ.Ε. μπορεί να γνωμοδοτεί για όλους τους τομείς κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής νομοθετικής διαδικασίας ή να εκπονεί γνωμοδοτήσεις με δική της πρωτοβουλία. Η ελληνική Ο.Κ.Ε. ιδρύθηκε το 1994, με πρότυπο την Ο.Κ.Ε. της Ευρωπαϊκής Ένωσης.H Ο.Κ.Ε. αποτελεί από το Μάιο του 2001 και συνταγματικά αναγνωρισμένο θεσμό του ελληνικού κράτους.

Στα πλαίσια και στα πρότυπα αυτά, στις 20/08/2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Κοινωνικής Συμμαχίας Αργολίδας, στο Εργατικό Κέντρο Άργους, παρουσία των εμπλεκομένων ομάδων και θεσμικών φορέων. Αποφασίστηκε η έναρξη της διεξαγωγής του κοινωνικού διαλόγου στα πλαίσια του νομού μας για τα ζητήματα που προκύπτουν απ τη γενική πολιτική της χώρας και ιδίως για τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και για τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής. Επιδίωξή μας είναι η προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και μέσω αυτού η διαμόρφωση κοινά αποδεκτών θέσεων για θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας ευρύτερα ή ειδικότερα τμήματα αυτής. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε σειρά επαφών με το σύνολο των εμπλεκομένων ομάδων με σκοπό την καταγραφή των πρώτων απόψεων επί των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, έτσι ώστε στη συνέχεια να υπάρξει σειρά παρεμβάσεων και προτάσεων που θα κατατείνουν στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους.

Την Κοινωνική Συμμαχία Αργολίδας απαρτίζουν οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της περιοχής μας. Αναλαμβάνουμε ενιαία δράση και συγκροτούμε μια νέα, ευρεία κοινωνική συμμαχία. Ενώνουμε δυνάμεις, ενεργούμε συλλογικά, αθροίζουμε εμπειρία και τεχνογνωσία».

Στη πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς:
• ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
• ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
• ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
• ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
• ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – 11ο Π.Τ ΝΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ (Σ.Ε.Κ)
• ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
• ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
• ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ
• ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΥΣ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.