Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πετρόπουλος Εργατικό Άργους

Καθησυχαστικός για συντάξεις ο Πετρόπουλος από το Άργος

Πως εξελίχθηκε η συζήτηση με τον Τάσο Πετρόπουλο και οι αντιδράσεις από πολίτες για τη Μακεδονία.

Στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Άργους, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. αυτού, της Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Άργους, καθώς και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ήλθε χθες 4 Ιουλίου και μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κος Τάσος Πετρόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συνομιλία μεταξύ του Υφυπουργού και εκπροσώπων Συλλογικών φορέων της περιοχής, στα γραφεία του Ε. Κ. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του ομιλητή, παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών, που προσήλθαν στον χώρο.

Πετρόπουλος Εργατικό Άργους

Ο Κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε σε γενικά θέματα του Ασφαλιστικού και Συνταξιοδοτικού ζητήματος. Δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις και απάντησε συνομιλώντας με το ακροατήριο. Ανέδειξε το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε το Ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις, το οποίο εκλογικεύτηκε και σταδιακά σταθεροποιείται, δυναμώνει και παρέχει πλέον ανεκτές συντάξεις σε όλους τους ασφαλισμένους, ξεκινώντας πλέον από την βάση της εθνικής σύνταξης, ύψους 384 ευρώ, μηνιαίως.

Αναγνώρισε αδικίες που είχαν προκύψει με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, στα μεσαία στρώματα και τους επαγγελματίες, καθώς και σε ορισμένες συντάξεις χηρείας. Για τις αδικίες αυτές, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα ληφθούν μέτρα σταδιακής αποκατάστασης και ανέφερε ως ισχυρό το σενάριο της παροχής όλων των αιτήσεων συνταξιοδότησης που εκκρεμούν, μέχρι το τέλος του έτους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Άργους Φώτης Κολεβέντης, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Πετρόπουλος Εργατικό Άργους

Αντιδράσεις από μερίδα πολιτών:

Μία μικρή μερίδα πολιτών του Άργους συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και διαμαρτυρήθηκαν με κόρνες και συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, κυρίως σε ότι αφορά το θέμα των Σκοπίων με την πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών.

Η αστυνομία απέτρεψε τους συγκεντρωμένους από το να εισέλθουν στον χώρο και η ένταση απλά περιορίστηκε σε λέκτικές αντιπαραθέσεις με πολίτες που έσπευσαν για να παρευρεθούν στην εκδήλωση, η οποία κατά τ' άλλα εκτυλίχθηκε ειρηνικά.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.