Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ερεθίσματα για σκέψη και προβληματισμό στο Άργος

Άρωμα Βενεζουέλας στον «Μέγα Αλέξανδρο»
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 4 Ιουλ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ οργάνωσε μία προβολή με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον «Μέγα Αλέξανδρο» στο Άργος στις 28 Ιουνίου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές:

«Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών για εμάς που ασχολούμαστε με την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας, είναι η αφορμή για προβληματισμό σε σχέση με όλα αυτά που μπορούν να γίνουν για την ενδυνάμωση του ψυχισμού των παιδιών και των εφήβων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Να αναπτύξουν την δεξιότητα της θετικής αναπλαισίωσης αλλά και το σύνολο των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που θα μπορέσουν να τους φανούν χρήσιμες στην πορεία της ζωής τους.

Με αυτό το σκεπτικό και πιστεύοντας ότι η παρακολούθηση μιας κινηματογραφικής ταινίας, μπορεί να είναι μια ευχάριστη διαδικασία  για να αντλήσει κανείς ερεθίσματα για σκέψη και προβληματισμό, επιλέξαμε και προβάλαμε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος, στο Άργος, την ταινία «Η μπλε μηλιά», μια ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την διαμόρφωση και την διαχείριση τους. Μια ταινία που στόχο έχει να προβληματίσει τον θεατή για τις προτεραιότητες, τα δεδομένα, τις αξίες και γενικότερα για τον τρόπο που ερμηνεύει τον κόσμο που τον περιβάλλει και τις καθημερινές καταστάσεις που βιώνει. 

Το δικαίωμα προβολής της ταινίας, μας παραχωρήθηκε ως χορηγία από την πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα την οποία και ευχαριστούμε. Η ταινία έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και βραβείο κοινού στο festival της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής Margarita – Βενεζουέλα το  2012.

Είναι η ιστορία του Ντιέγκο, ενός νεαρού παιδιού 11 ετών, που βιώνει συναισθηματική στέρηση  και αναγκάζεται να περάσει τις διακοπές με τον παππού του Φρανσίσκο, τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα, σε μια μικρή φάρμα στα βουνά της Βενεζουέλας.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και μας τίμησε με την παρουσία τους για μια ακόμα φορά».

Προβολή στο Άργος

Προβολή στο Άργος

Προβολή στο Άργος

Προβολή στο Άργος

Προβολή στο Άργος

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.