Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Το σκέπασμα της γραμμής στο Ναύπλιο και τα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ενώ αποφασίστηκε ο Δήμος Ναυπλιέων να πληρώσει τη μελέτη, καλύφθηκε η γραμμή πριν το Σταθμό.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 27 Ιουν. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Έκπληξη αποτελεί το κλείσιμο της γραμμής του τρένου λίγο πριν από το σταθμό του Ναυπλίου, τη στιγμή που η διοίκηση του ΟΣΕ συνηγορεί στο αίτημα φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κορίνθου με το Άργος, το Ναύπλιο και την Τρίπολη, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να φτάσει το τρένο ως την Καλαμάτα.

Τις τελευταίες ημέρες, μία μπουλντόζα σκέπασε τη σιδηροδρομική γραμμή, στο ύψος του Αγίου Αναστασίου, χωρίς να ανακοινωθεί, ποιος έδωσε την εντολή και πού αποσκοπεί.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι είχε προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία ο δήμος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις σχετικές μελέτες.

Σκέπασαν τη γραμμή του τρένου λίγο πριν τον σταθμό του Ναυπλίου

Σκέπασαν τη γραμμή του τρένου λίγο πριν τον σταθμό του Ναυπλίου

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το βλέπει ζεστά

Την ίδια στιγμή σε σύσκεψη με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα», διεφάνη ότι σημαντικό κριτήριο για την επαναλειτουργία της γραμμής αποτελεί το τουριστικό μέγεθος, τα ιστορικά μνημεία και τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής.

Τα στελέχη της εταιρείας, η οποία έχει πλέον περάσει σε Ιταλικά χέρια, ανέφεραν ότι εφόσον ο ΟΣΕ ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες που θα επαναφέρουν την γραμμή σε λειτουργικό πλαίσιο, ο συγκεκριμένος πάροχος σιδηροδρομικού έργου επιθυμεί ταυτόχρονα να κινήσει τρένα σε αυτή.

Για τις εν λόγω εξελίξεις πάνω στο θέμα της επαναδρομολόγησης του τρένου μίλησε σήμερα (27/6) στο δελτίο ειδήσεων του Best Αργολίδα και την Κατερίνα Κουρτέλη, το μέλος της τοπικής πρωτοβουλίας Ευάγγελος Ντάνης:

Λεπτομερέστερο ρεπορτάζ στον Έντυπο Αναγνώστη της Πέμπτης

Πρωτοσέλιδο 28-6-2018

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org