Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Εκδήλωση του ΣΥΚΑΦΙΑΡ στο Επιμελητήριο

Μία συγκινητική αφήγηση στο Άργος

Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του φροντιστή σε ασθενείς με μακροχρόνιες παθήσεις»

Το Σάββατο 16 Ιουνίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» πραγματοποίησε στην ημερίδα – ενημέρωση αναφορικά με τον ρόλο του φροντιστή σε ασθενείς με μακροχρόνιες παθήσεις.

Το θέμα ανέπτυξαν η κ. Βικτώρια Φόνσου, συνεργάτης ασθενής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, EMA, εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ασθενών, Εupati , ιδρύτρια ψηφιακής πλατφόρμας υγείας, Patientwho και ο κ. Σπύρος Τσοτάκος,Ψυχολόγος - Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοκοινωνικός Τομέας Μ.Α.Φ. Γαλιλαία.

Εκδήλωση του ΣΥΚΑΦΙΑΡ στο Επιμελητήριο

Η κ. Φόνσου κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία ως ασθενής, την πορεία της με τη νόσο μέσα από μια συγκινητική κι πραγματικά δυνατή αφήγηση η οποία ξεκινησε από την πρώτη στιγμή συνειδητοποίησης της ασθένειας μέχρι το σήμερα που την βρίσκει μία από τους 50 ασθενείς στον κόσμο που συναποφασίζουν για τα δικαιώματα των ασθενων.

Ο κ. Τσοτάκος αναφέρθηκε στην Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας Γαλιλαία τονίζοντας ότι Στόχος είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα- ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στο πλαίσιο της φροντίδας επίσης στηρίζεται η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του θρήνου και πένθους. Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.

Εκδήλωση του ΣΥΚΑΦΙΑΡ στο Επιμελητήριο

Η ομάδα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν στο σπίτι σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ.Νεκτάριος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σκούφης καθώς και πλήθος κόσμου.

Εκδήλωση του ΣΥΚΑΦΙΑΡ στο Επιμελητήριο

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.