Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κατερίνα Παπαδημητρίου Νάρκες

Παρουσιάζονται στο Βουλευτικό «Οι Νάρκες» της Κατερίνας Παπανδριανού

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα φρικτά χρόνια της Κατοχής και του Εμφύλιου

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” και η Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ) συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπαδριανού “Οι Νάρκες”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου στις 8.30 μμ στο Βουλευτικό.

Θα προλογίσει ο Θεοδόσης Σπαντιδέας πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Τσιλιμίγκρας, φιλόλογος και ο Γιώργος Κόνδης, κοινωνιολόγος.

Ο Βασίλης Καλαγκιάς με μπουζούκι, ούτι, τζουρά και ο Στρατής Σέρεσλης με κιθάρα θα παίξουν ρεμπέτικα τραγούδια της εποχής που αναφέρονται στο βιβλίο. Η ανάγνωση αποσπασμάτων θα γίνει από την Αναστασία Κόρδαρη.

Οι Νάρκες

Η συγγραφέας έχει ζήσει πολλά χρόνια με τους ανθρώπους που περιγράφει στο βιβλίο της και έχει ακούσει τις ιστορίες τους. Προσπάθησε να μπει στη σφαίρα του χρόνου και να μας περιγράψει το τι αισθάνονταν οι άνθρωποί μας τα φρικτά χρόνια της Κατοχής και του Εμφύλιου! Στηρίχτηκε στις αφηγήσεις τους και στα ιστορικά συμβάντα της ταραγμένης αυτής εποχής. Η καταγραφή γνωστών και άγνωστων γεγονότων της περιόδου αυτής και οι πικρές εμπειρίες των ανθρώπων μας θα βοηθήσουν στην καλλιέργεια του φιλειρηνικού πνεύματος, της συμφιλίωσης και της συνεργασίας των λαών.

Πάντα θα θυμόμαστε εκείνο το δάκρυ αυτών που βίωσαν τον πόλεμο να βγαίνει από την άκρη του ματιού τους και να στέκεται εκεί, χωρίς να κυλάει, κάθε φορά που μας διηγούνταν τα βάσανά τους στην Κατοχή και στον Εμφύλιο τελειώνοντας με τη φράση: «Δεν θέλω να τα θυμάμαι, παιδάκι μου, μακάρι ποτέ να μην τα ζήσετε εσείς οι νεότεροι».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.