Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Βραβείο για το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους

Βραβείο για το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους στον 64ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Europe at School

Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα «Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα» και η ταινία που βραβεύτηκε είναι «Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου».

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα η τελετή της βράβευσης των σχολείων και των μαθητών που διακρίθηκαν στον 36ο Πανελλήνιο / 64ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Europe at School με θέμα «Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, σε 5 Σχολεία και 100 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν με τις εργασίες τους (ταινίες μικρού μήκους, γραπτά δοκίμια, λογοτεχνικά κείμενα, μουσικά κομμάτια, ζωγραφική).

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι: 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους, Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Πευκών Θεσνίκης, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 4ο Γυμνάσιο Αλίμου.

Βραβείο για το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους

Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και το 1ο Ε.Κ. Άργους συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τη ταινία τους «Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου». Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ομάδας των δημιουργών μαθητών ο Τάκης Σίνγκ.

Περίπου 10 μαθητές ΓΕΛ/ ΕΠΑΛ από τους βραβευμένους, θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων, που έχουν αντίστοιχα βραβευθεί στη χώρα τους.

«Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου»

Μια ταινία μυθοπλασίας, με το παραμύθι που αγάπησαν και με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. 

Επειδή κάθε ιστορία έχει δυο πλευρές, οι μαθητές δημιουργοί παρουσιάζουν το γνωστό παραμύθι από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου. Στέλνουν με την ιστορία τους μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μαζί μηνύματα για τον σεβασμό του περιβάλλοντος, της διαφορετικότητας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων αλλά και διαφορετικών λαών.

Όλοι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί, φτάνει να το πιστέψουμε.

Η ταινία είναι γυρισμένη με την τεχνολογία Green Screen και είναι αφιερωμένη στην Ασπασία μας, στο κορίτσι που είναι μαχήτρια της ζωής.

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.