Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο θαλάσσιος τουρισμός στο επίκεντρο συνεδρίου στο Ναύπλιο

Πως θα γίνει το Ναύπλιο ...Κατάκολο

Ο θαλάσσιος τουρισμός στο επίκεντρο συνεδρίου στο Ναύπλιο - Είναι έτοιμη η Αργολίδα για το επόμενο βήμα;

Η Αργολίδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν φυσικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και αυτά είναι η εκτεταμένη ακτογραμμή και η εγγύτητα με το θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και των περιοχών της Μεσογείου.

Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση όσων συμμετείχαν στο χθεσινό συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό που οργάνωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στο Φουγάρο.

Στο συνέδριο, σημαντικά ονόματα από τον χώρο του τουρισμού μετέφεραν εμπειρίες και απόψεις από την πορεία και την εξέλιξη με το πέρασμα των χρόνων, του θαλάσσιου τουρισμού.

Πέτρος Τατούλης συνέδριο Ναύπλιο

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή που αν και ήταν στους ομιλητές δεν παρέστη τελικά στο συνέδριο, εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αιμιλία Χριστοδουλοπούλου. Απούσα και η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά που επίσης αναφερόταν στο πρόγραμμα, αλλά μόνο στα χαρτιά όπως αποδείχθηκε... 

Οι τρεις βουλευτές Αργολίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, οι δήμαρχοι του νομού και εκπρόσωποι φορέων συμφώνησαν ότι το συνέδριο μπορεί να είναι η απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας για να προβληθεί η Αργολίδα σε όλες τις εκθέσεις που διοργανώνονται και να γίνει γνωστή σε όλους τους λάτρεις του θαλάσσιου τουρισμού.

Επίστεγασμα του συνεδρίου ότι οι λιμενικές υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αργολιδας, τόσο αυτές των μεταφορών όσο και του ελλιμενισμού τουριστικών και αλιευτικών σκαφών, μπορούν να αναγνωριστούν ως υποδομές εθνικού και διεθνούς επιπέδου και να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ Ναύπλιο

Να σημειωθεί πως λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου εκπρόσωποι από σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας με πανό ζητώντας μόνιμη, σταθερή δουλειά, υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις και κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας.

Πληροφορίες & φώτο: ert.gr

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.