Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα αηδόνια της Μουργκάνας

Δημοσιεύτηκε22/12/12 - 16:37
από admin

Οι καημοί του χωρισμού απ την Ελλάδα κι απ τους συγγενείς, τα σύνορα που χώρισαν τη Ήπειρο στα δύο και οι παιδικές αναμνήσεις του βορειοηπειρώτη Φώτιου Βίτου ξεδιπλώνονται με απλές, ανθρώπινες εκφράσεις μέσα από την πρώτη ποιητική συλλογή του.
Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφερόμενος στο πόνημά του υπογραμμίζει:
«Η Ήπειρος και όλη Ελλάδα ανέκαθεν τιμάει την παράδοση της, τα ήθη και έθιμα της καθώς και την παραδοσιακή μουσική της. Όταν δύο Έλληνες βρίσκονται μαζί παίρνουν τραγούδι, όταν γίνονται τρεις στήνουν το χορό.
Οι αξίες του Έλληνα είναι η Ανδρεία, η Περηφάνια, η Αξιοπρέπεια και η Αγάπη για την Πατρίδα, την Οικογένεια και τη Ορθοδοξία. Με το γέλιο και το τραγούδι αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία της ζωής του και οι αξίες του θα μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.
Σε όλους τους Έλληνες, σκορπισμένους ανά τον κόσμο εύχομαι υγεία, χαρά, δύναμη, ενότητα, πάντα γέλιο και τραγούδι, να μη ξεχνάμε την πατρίδα μας Ύ3θ μακριά και αν βρισκόμαστε.
Τα ποιήματα και τα τραγούδια μου τα αφιερώνω τε όλους τους συγχωριανούς μου, στους φίλους μου και σε όλους τους πατριώτες μου».
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.