Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τίμησαν την Ορθοδοξία σε Ναύπλιο και Άργος

Δημοσιεύτηκε
από admin
Τίμησαν την Ορθοδοξία σε Ναύπλιο και Άργος

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, η γιορτή της Ορθοδοξίας σε Ναύπλιο και Άργος.

Εορτάζουμε σήμερα την αναστήλωση των Αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της αιρέσεως των Εικονομάχων, δηλαδή, εκείνων που δεν δέχονταν και δεν τιμούσαν της Άγιες Εικόνες. Για εκατό και πλέον χρόνια διαταράχθηκε η Εκκλησία με διωγμούς από εικονομάχους. Πρώτος υπήρξε ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος και τελευταίος ο Θεόφιλος, όπου ήταν και άνδρας της Αγίας Θεοδώρας, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της ανέλαβε την αυτοκρατορία και στερέωσε πάλι την Ορθοδοξία μαζί με τον Πατριάρχη Μεθόδιο.
 
Η Βασίλισσα  Θεοδώρα είπε δημόσια ότι ασπάζεται τις Εικόνες, όχι όμως ως  λατρεία, αλλά ως τιμή. Την Ά Κυριακή των νηστειών το 843 μ.Χ., η Αγία Θεοδώρα μαζί με τον γιό της αυτοκράτορα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και αναστήλωσαν τις Άγιες Εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθορίστηκε  οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον  Άγιο Τριαδικό Θεό. Τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Ναύπλιο, στον ιστορικό  ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια , η εορτή της αναστήλωσης των ιερών εικόνων. Μετά το πέρας της  θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του Ναού, παρουσία και του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.
 
Πανηγυρικά εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων, και στο Άργος, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, χοροστατούντος  του  Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας έγινε η λιτάνευση των ιερών εικόνων  του λειψάνου του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους και πολιούχου της πόλεως καθώς και τα Ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας , που αυτές τις ημέρες έχουν τεθεί προς προσκύνηση στον ιερό Ναό.

Ετικέτες

Γιορτή Ορθοδοξίας Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Άργος Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Ναός Αγίου Πέτρου Αναστήλωση εικόνων

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.