Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ναι σε όλα εκτός από τις απευθείας αναθέσεις...

ΔημοσιεύτηκεΤετ. 24 Δεκ. 2014
από admin

Η δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταψήφισε δύο ακόμη απευθείας αναθέσεις έργων ενώ ψήφισε θετικά για τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος  τόνισε μεταξύ άλλων : "...η αίσθηση μας είναι πως και αυτός ο προϋπολογισμός στο τέλος του επόμενου έτους θα έχει πέσει και πάλι έξω αποτυγχάνοντας ακόμη και στο καθαρά διαχειριστικό του σκοπό.Το βασικότερο του όμως πρόβλημα συνίσταται στην μή αποτύπωση μίας πολιτικής εκ'μέρους του Δήμου μας, εξεύρεσης νέων πόρων και εσόδων για τα επόμενα χρόνια. Απαιτείται σοβαρή και συστηματική δουλειά για τον σκοπό αυτό. Όπως είχα προτείνει κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος και θα το επαναλάβω και τώρα, πρέπει να συσταθεί άμεσα μία επιστημονική ομάδα ανθρώπων από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας και όχι μόνο, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού έχει μελετήσει όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, να εισηγηθεί την σύνταξη δέκα, απολύτως συγκεκριμένων, μελετών που ουσιαστικά θα "κουμπώνουν" στα αντίστοιχα προγράμματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε έργα αλλά και σε χρηματοδοτήσεις κοινωνικών δράσεων που τόσο έχουμε ανάγκη. Παράλληλα μία δεύτερη ομάδα ανθρώπων πρέπει να καταγράψει λεπτομερώς το σύνολο της δημοτικής περιουσίας και να μας προτείνει πολύ συγκεκριμένους τρόπους αξιοποίησης της. Τέλος πρέπει να ολοκληρώσουμε το γρηγορότερο τον χωροταξικό σχεδιασμό του δήμου μας προκειμένου αυτός να αποκτήσει επιτέλους σχέδιο, πυξίδα κατεύθυνσης, στοιχεία που σήμερα απουσιάζουν, ώστε να σταματήσουν οι πρόχειρες και αποσπασματικές δράσεις από τις οποίες χάνουμε χρήματα, χρόνο και αντί να βελτιώνεται η εικόνα και η ζωή του τόπου μας αυτή χειροτερεύει...

Παρότι δεν αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό τα στοιχεία της πολιτικής που περιέγραψα παραπάνω, εμείς για δύο λόγους θα δώσουμε ψήφο ανοχής. Πρώτον, διότι στον προυπολογισμό περιλαμβάνονται κάποια έργα του τεχνικού προγράμματος τα οποία πρέπει να γίνουν, καθώς και ορισμένες δράσεις κυρίως κοινωνικές που ασφαλώς και θα πρέπει να συνεχιστούν. Και δεύτερον, διότι σε μία εποχή που αποτελεί ζητούμενο ένα ελάχιστο πολιτικής συναίνεσης και συνεννόησης, έχουμε και εμείς σε τοπικό επίπεδο την στοιχειώδη θεωρώ υποχρέωση αυτό που ζητάμε από τους άλλους να το εφαρμόζουμε πρώτα στους εαυτούς μας."

Σχετικά με τις απ'ευθείας αναθέσεις, αυτές αφορούσαν τις εργασίες επισκευής παιδικών χαρών προϋπολογισμού 23.000 ευρώ και την προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών προϋπολογισμού 14.944 ευρώ, τις οποίες και καταψήφισε η δημοτική παράταξη του Χρήστου Γραμματικόπουλου. Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο τόσο του ιδίου όσο και των συμβούλων του, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος τόνισε ότι αυτή δεν έχει να κάνει με τα ίδια τα έργα αλλά με την διαδικασία της απ'ευθείας ανάθεσης την στιγμή που θα μπορούσε να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός.

Ετικέτες

Χρήστος Γραμματικόπουλος Δήμος Ναυπλιέων Ναύπλιο Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Απευθείας αναθέσεις

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.