Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Europe Direct γιόρτασε την «Ημέρα της Ευρώπης» στο Ναύπλιο

Δημοσιεύτηκε
από admin
Το Europe Direct γιόρτασε την «Ημέρα της Ευρώπης» στο Ναύπλιο

Η Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου, μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε τη συνεργασία, την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, θέτοντας τη βάση για τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης, το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 17 Μαΐου, στο Βουλευτικό  Ναυπλίου με θέμα «Η Ευρώπη 

 

μπροστά στην πρόκληση της ελληνικής κρίσης». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προϊστάμενος της Β' Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών της Βουλής,  κ. Αστέριος Πλιάκος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άννα Μαντά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τ. Χειβιδόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Πόπη Καλκούνου και η υποπρόξενος της Ιταλίας στο Ναύπλιο κ. Claudia Raffo, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία ως πολίτη της Ε.Ε. και τις δυνατότητες σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας που αξιοποίησε.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλιάκος, αφού πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ΕΕ, μίλησε για  τα οφέλη της ένταξης της χώρας μας σε αυτή, ανέπτυξε τη στάση των ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην ελληνική κρίση και απάντησε σε ερωτήματα του κοινού.

Ακολούθησε η βράβευση δύο μαθητών της Β’ Λυκείου από την κ. Μαντά. Συγκεκριμένα, 60 μαθητές της Β’ τάξης του 1ου και 2ου Ενιαίου Λυκείου Ναυπλίου είχαν συμμετάσχει σε euroquiz γνώσεων για την Ε.Ε. που οργάνωσε το EUROPE DIRECT ΝΑΥΠΛΙΟΥ στο πλαίσια του εορτασμού της 9ης Μαΐου. Οι νικητές που αναδείχθηκαν με κλήρωση, ένας μαθητής από κάθε λύκειο, κέρδισαν από ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τέλος, η Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου κ. Αργυρή Μπιλιούρη παρουσίασε την επιμορφωτική δράση εκπαιδευτικών “Teachers 4 Europe” (ως πρεσβευτής της δράσης) που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με μελωδίες από την Ευρώπη που ερμήνευσαν οι καθηγήτριες του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου “Κ. Νόνης”, κ. Γκερλίντε Σίττε ( φλάουτο ) και κ. Θεολένα Πίκη (πιάνο) ενώ η βραδιά έκλεισε με κέρασμα και ιταλικές γεύσεις στη είσοδο του Βουλευτικού.

       

Ετικέτες

Ναύπλιο Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Ημέρα της Ευρώπης Europe Direct

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.