Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θέλουν δημοτικό λαχανόκηπο στο Ναύπλιο

Δημοσιεύτηκε27/05/15 - 10:00
από admin
Θέλουν δημοτικό λαχανόκηπο στο Ναύπλιο

Θα ζηλέψει το Ναύπλιο τη δόξα της Τρίπολης; Μία ομάδα 100 Ναυπλιωτών (σε πρώτη φάση) πάντως την ζήλεψαν και οργανώθηκαν μέσω των social media με σκοπό τη δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου στο Ναύπλιο. Έτσι λοιπόν δημιούργησαν μία ομάδα στο Facebook και σύντομα θα οργανώσουν συνέλευση ώστε να ετοιμάσουν την αίτησή τους προς τον Δήμο.

Ο θεσμός λειτουργεί με επιτυχία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η γειτονική Τρίπολη, όπως είχαμε παρουσιάσει σε πρόσφατο ρεπορτάζ. Οι δημοτικοί λαχανόκηποι αφορούν στην ετήσια παραχώρηση μικρών αγροτεμαχίων κοντά στον ιστό της πόλης και με ένα συμβολικό αντίτιμο που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και μηδενικό. Σίγουρα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και μόνο θετικά συμβάλλουν στον αστικό ιστό.

Όπως σημειώνουν στο κάλεσμα τους:
Εν μέσω της οικονομικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα ως κοινωνία καλούμε όλους όσοι συμφωνούν με την ιδέα της δημιουργίας δημοτικών λαχανόκηπων στο Ναύπλιο να συμβάλουν στην διάδοση της ιδέας αυτής στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και να απαιτήσουν μαζί μας την παραχώρηση δημόσιων κτημάτων από τον Δημοτική αρχή για τον σκοπό αυτό. Απευθυνόμαστε σε όλους ανεξαρτήτως καταγωγής, μορφωτικού επιπέδου, φύλου, ηλικίας, θρησκευτικών είτε πολιτικών πεποιθήσεων.

Η δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων στο Ναύπλιο είναι μια πρόταση για την αξιοποίηση γεωργικών εκτάσεων που αποτελούν ακόμη δημόσια ακίνητη περιουσία και παραμένουν μέχρι σήμερα αναξιοποίητες. Την αξιοποίησή τους πρωτίστως προς όφελος των συμπολιτών μας που είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι και δεν έχουν την τύχη να έχουν κτηματική περιουσία είτε κληρονομιά που να τους εξασφαλίζει τα αναγκαία για την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους.

Πέραν όμως από την ενίσχυση των κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων οι δημοτικοί λαχανόκηποι μπορούν και ευελπιστούμε να λειτουργήσουν ως ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας,και πειραματισμού για τις συνεταιριστικές ιδέες που σήμερα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να αναβιώσουν. Καλούμε λοιπόν και όσους συμμερίζονται αυτή την ανάγκη να συμπορευθούν μαζί μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις τυχόν απορίες σας απευθυνθείτε στο: dimotikoi_lahanokipoi@hotmail.com
 

Ετικέτες

Ναύπλιο Δημοτικός λαχανόκηπος Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.