Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαπεριφερειακή συνεργασία της Πελοποννήσου με την ομάδα Visegrad

Δημοσιεύτηκε
από admin
Διαπεριφερειακή συνεργασία της Πελοποννήσου με την ομάδα Visegrad

Τη δημιουργία δικτύου διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφερειών της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, που αποτελούν την ομάδα Visegrad, αποφάσισαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι Πρέσβεις της Σλοβακίας κ. Peter Michalko, Τσεχίας κ. Jan Bondy, της Ουγγαρίας κα Eszter Sandorfi και της αναπληρώτριας Πρέσβειρας κα Danuta Kucyznska, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας των Πελοποννησίων με τους πολίτες  των χωρών αυτών, πρότεινε την εμβάθυνση της συνεργασίας, μέσω δράσεων για την αμφίδρομη προώθηση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν κοινές εκδηλώσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και των χωρών αυτών και θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια για τη βέλτιστη και πιο στοχευμένη παρουσία της στις εκθέσεις τουρισμού.
 

Στο σύνολό τους οι Πρέσβεις τόνισαν ότι η Πελοπόννησος αποτελεί από τους πιο αναγνωρίσιμους προορισμούς για τα 68 εκατομμύρια πληθυσμό που εκπροσωπούν και σημείωσαν τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού από  τη χώρα τους κατ’ έτος, η οποία μάλιστα παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για τα επόμενα χρόνια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες συνεργασίας στο επίπεδο της οικονομίας και του πολιτισμού, σημείωσαν ακόμη οι κ. Πρέσβεις και ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει περιφέρειες από τη χώρα τους να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  
 

Ετικέτες

Περιφέρεια Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης Διαπεριφερειακή συνεργασία Τσεχία Σλοβακία Πολωνία Ουγγαρία Τουρισμός

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.