Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ψεκασμοί για το κυκλοκόνιο στους ελαιώνες του Ναυπλίου

Δημοσιεύτηκε
από admin
Ψεκασμοί για το κυκλοκόνιο στους ελαιώνες του Ναυπλίου

Την καθοριστική σημασία του φθινοπωρινού ψεκασμού στην εξέλιξη της ασθένειας του κυκλοκονίου, επισημαίνει με ανακοίνωσή του προς ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.

Ειδικότερα συνιστάται να γίνει άμεσα επέμβαση και να προσεχτούν ιδιαίτερα οι ελαιώνες που βρίσκονται σε περιοχές με υγρασία και οι ευαίσθητες ποικιλίες, σημειώνοντας ότι ιδιαίτερα ευαίσθητες ποικιλίες στο κυκλοκόνιο είναι η Καλαμών και δευτερευόντως το Μανάκι. Η ποικιλία Μεγαρίτικη (Λαδολιά) και κυρίως η Κορωνέϊκη παρουσίαζουν σχετική αντοχή στην ασθένεια.

Όπως γενικότερα σημειώνουν οι ειδικοί, η ασθένεια προσβάλλει τα φύλλα και τους ποδίσκους των καρπών και σπανιότερα τους καρπούς και τους τρυφερούς βλαστούς. Όταν η προσβολή γίνεται σοβαρή, παρατηρείται φυλλόπτωση με αποτέλεσμα το δέντρο να εξασθενεί.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ετικέτες

Κυκλοκόνιο Αγροτικά Ναύπλιο Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.