Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σύγχρονη ιατρική στις τοπικές κοινωνίες με την Ελένη Παπαδάκη στο Ναύπλιο

Δημοσιεύτηκε
από admin
Σύγχρονη ιατρική στις τοπικές κοινωνίες με την Ελένη Παπαδάκη στο Ναύπλιο

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στα πλαίσια του Event Series 2016 διοργανώνει διάλεξη την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στις 7μ.μ. με ομιλίτρια την Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας & Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα:«Η άσκηση της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης στις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαιτερότητες από την αλληλεπίδραση επιστήμης και παράδοσης».

Συνομιλήτρια θα είναι η Λήδα Καραγιαννοπούλου, Ψυχολόγος, MSc (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας Υγείας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης & Επιστημονική Συνεργάτις Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, στην «Αίθουσα διαλέξεων Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη».

Η σειρά εκδηλώσεων Events Series 2016 διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, με γενικότερο θέμα, στο οποίο εντάσσεται και η εν λόγω ομιλία, «Παγκοσμιοποίηση και τοπικά ιδιώματα: πολιτισμικές και θεσμικές αλληλεπιδράσεις»

Σύντομη περίληψη της διάλεξης:

Η αντίληψη και η αντιμετώπιση της νόσου από τους ασθενείς επηρεάζονται σε ποικίλο βαθμό από πολιτισμικούς, κοινωνικοοικονομικούς και ψυχοκοινωνικούς παράγοντες. Απόψεις και τακτικές της Παραδοσιακής Ιατρικής, όπως έχουν διαμορφωθεί στην πάροδο των χρόνων, διατηρούνται και εφαρμόζονται σήμερα από τους ασθενείς στις διάφορες τοπικές κοινωνίες, παράλληλα με τη χρήση των σύγχρονων υπηρεσιών υγείας. Ένας επιπρόσθετος παραδοσιακός θεσμός στην Ελληνική Κοινωνία είναι η οικογένεια, που έχει διαμορφώσει ένα νέο τρίπτυχο (ασθενής- ιατρός- οικογένεια), στην υποστήριξη της υγείας.

Βιογραφικό σημείωμα της ομιλίτριας:

Η Ελένη Παπαδάκη είναι Καθηγήτρια Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής και της Μονάδος Αυτόλογης Μεταμόσχευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει μετεκπαιδευτεί σε γνωστά Κέντρα της αλλοδαπής. Έχει μακρά εμπειρία στη θεραπεία ασθενών με χρόνια αιματολογικά νοσήματα, πάνω από 130 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πάνω από 3000 βιβλιογραφικές αναφορές και πολλαπλές προσκλήσεις για ομιλίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
 

Ετικέτες

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ναύπλιο Διάλεξη Ελένη Παπαδάκη

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.