Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Στήβεν Μίλλερ ξενάγησε τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Ναυπλίου στη Νεμέα

Δημοσιεύτηκε31/05/16 - 16:25
από admin

Τα δυο τμήματα της ειδικότητας "Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων" (Β' Εξάμηνο), του Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου με την εποπτεία της εκπαιδεύτριας Σταμάτη Σοφίας την Τετάρτη 18 Μαϊου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Νεμέα. Οι σπουδαστές είχαν την μοναδική εμπειρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο από τον Καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας κύριο Στήβεν Γ. Μίλλερ.
 

Ο κ. Μίλλερ είναι ο σύγχρονος «λέων» της Νεμέας. Κατά τα 35 χρόνια της εργασίας του στη Νεμέα, έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα όπως το στάδιο που διεξάγονταν τα Νέμεα, δημιούργησε ένα αρχαιολογικό μουσείο και ξεκίνησε την αναστήλωση του Ναού του Δία.
 

Ο ίδιος επίσης είναι ο εμψυχωτής της Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια στο αρχαίο στάδιο με μεγάλη συμμετοχή τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
 

Το Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Μίλλερ για την φιλοξενία και την ενημέρωση.
 

Ετικέτες

Νεμέα ΔΙΕΚ Ναυπλίου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.