Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον Άγιο Νικόλαο;

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 9 Αυγ. 2016
από admin

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίαες για τον Άγιο Νικόλαο ρωτά ο Γιάννης Ανδριανός τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, δεδομένου ότι μία ακόμα ιστορική εκκλησία του Ναυπλίου κινδυνεύει σοβαρά,ακόμα και με πιθανή κατάρρευση.

Την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ναυπλίου επισημαίνει ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, ο οποίος όπως αναφέρει:
«Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, πρόσφατα δημιουργήθηκαν και νέα ρήγματα στη νότια εσωτερική πλευρά της οροφής με μερική ρηγμάτωση και καταστροφή των αγιογραφιών ενώ κατέρρευσαν σοφάδες στη βόρεια εξωτερική πλευρά της στέγης του κτηρίου.

Οι ζημιές αυτές θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο τον ναό – κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, χρονολογούμενο από την περίοδο της Β' Ενετοκρατίας (1712) – όσο και τους εκκλησιαζόμενους και τους διερχόμενους.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την άμεση έναρξη εργασιών επισκευής και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα».
 

Ετικέτες

Ναύπλιο Άγιος Νικόλαος Γιάννης Ανδριανός

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.