Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα βάζει με ΣτΕ η κυβέρνηση - Βεβαίωση λειτουργίας στα κανάλια

Δημοσιεύτηκε
από admin
Τα βάζει με ΣτΕ η κυβέρνηση - Βεβαίωση λειτουργίας στα κανάλια

Νομοθετική πρωτοβουλία για τις τηλεοπτικές άδειες φέρνει η κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος ρύθμιζε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, εκφράζοντας την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η κυβέρνηση φέρνει τη Δευτέρα σχέδιο νόμου για την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες, με βάση το νόμο 4339/2015 (νόμος Παππά).

Οι βεβαιώσεις λειτουργίας θα αφορούν σε παλιούς και νέους καναλάρχες που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4339, με ετήσιο κόστος λειτουργίας επτά εκατ. ευρώ.

Οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη ήταν ιδιαιτέρως σκληρές για τους δικαστές του ΣτΕ, καθώς είπε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο: έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα - έκρινε συνταγματικό το "μαύρο" στην ΕΡΤ - έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη

Παππάς: Ούτε το τσάμπα θα υπάρχει ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί αίσθημα αδικίας και ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση που θα φέρει την Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, θα αποτελέσει τη «γέφυρα», προκειμένου να λειτουργήσουν τα κανάλια, μέχρι να καταρτιστεί ο νέος νόμος, που θα είναι εναρμονισμένος με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ούτε το τσάμπα θα υπάρχει ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος επανέλαβε ότι η απόφαση του ΣτΕ σηματοδοτεί την επιστροφή σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας.

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικές αποφάσεις» είπε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας, ενώ άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, όπως ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η αεροπειρατεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί» είπε ακόμη ο κ. Παππάς, ενώ κάλεσε «όσους ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης, να αλλάξουν πλευρό».

 

Ετικέτες

Όλγα Γεροβασίλη Κανάλια ΜΜΕ Νίκος Παππάς

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.