Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Για γέλια και για κλάματα η τοποθέτηση Γόντικα για το Kilada Hills!

Δημοσιεύτηκε
από admin
Για γέλια και για κλάματα η τοποθέτηση Γόντικα για το Kilada Hills!

Πιο οπισθοδρομικοί πεθαίνεις! Το «αριστερό» ΚΚΕ καταφέρνει και μας εκπλήσει ολοένα και πιο δυσάρεστα με τις «ξύλινες» και στερούμενες στοιχειώδους λογικής τοποθετήσεις του με το γραφικόμετρο να έχει χτυπήσει ...κόκκινο!  

Ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Νίκος Γόντικας τοποθετήθηκε για την επικείμενη δημιουργία οικισμού στη θέση Δέλπριζα στην κοιλάδα Ερμιονίδας, το γνωστό σε όλους μας Kilada Hills, για το οποίο μικρή μερίδα κατοίκων και φορέων έχει προσφύγει στο ΣτΕ, έχοντας κάποιες ενστάσεις επί της σχεδιαζόμενης επένδυσης.

Ωστόσο κατά γενική ομολογία πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεν μπορεί παρά να δώσει πνοή στην περιοχή και να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε ένα νομό, που όπως όλοι άλλωστε, πλήττεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας. Παρόλα αυτά το ΚΚΕ δείχνει να παραμένει αγκιστρωμένο στον δικό του φανταστικό κόσμο, έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα...

Απολαύστε την τοποθέτηση Γόντικα:
«Στην ίδια σας τη μελέτη αναφέρεται ότι «ο υπό δημιουργία οικισμός περιβάλλεται από το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης  Kilada Hils και είναι σε αρμονία με την παραθεριστική – τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όπως προτείνεται από την ΣΜΠΕ του εν λόγο έργου».

Όμως κάτοικοι και φορείς, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και εκκρεμεί η συζήτηση και η απόφαση.

Κάνετε κι εσείς το ίδιο, όπως και ο Παπάς με τις τηλεοπτικές άδειες. Σπεύδετε να διαμορφώσετε ντε φάκτο κατάσταση, που να εκβιάσει απόφαση ικανοποίησης των σχεδίων της MIND Compas στην περιοχή. Οι επενδυτές στα άνομα σχέδιά τους αφού έβαλαν στο χέρι παλαιότερες και τωρινές τοπικές αρχές, αφού πήραν δώρο εκτάσεις στρεμμάτων, 600 στρέμματα για το γκόλφ που θέλουν να φτιάξουν στην περιοχή, προσπαθούν τώρα να εμπλέξουν και εργαζόμενους στα σχέδιά τους.

Εμείς καταλαβαίνουμε την ανάγκη που έχουν οι εργαζόμενοι, για απόκτηση πρώτης και εξοχικής κατοικίας, για ξεκούραση και αναψυχή, αλλά εδώ πρόκειται για εγκλήματα, που δεν πρέπει να μείνουν στα αζήτητα, να πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων.

Σε μια περιοχή που έχει τεράστια προβλήματα έλλειψης νερού, ποιότητα νερού που συχνά – πυκνά οι μετρήσεις μιλάνε για ακατάλληλο νερό ακόμα και για πλύσιμο όχι για πόσιμο, σε μια περιοχή με δεκάδες σκουπιδότοπους με κορυφαίο αυτόν στα Δίδυμα, με έλλειψη αποχέτευσης κλπ μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, έρχονται επενδυτές που θα καταστρέψουν την περιοχή.

Ήδη εφοπλιστές, βασιλιάδες, στελέχη επιχειρήσεων, κρατικά στελέχη άλλοι μεγαλοσχήμονες έχουν χτίσει πάνω στη θάλασσα αυθαίρετα, έχουν αποκλείσει την παραλιακή ζώνη σε μήκος χιλιομέτρων και αντί να μπουν μπουλντόζες και να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα δίνετε νέες αδειοδοτήσεις.

Όλη αυτή η κατάσταση πιέζει τους κατοίκους να περιοριστούν στην ενδοχώρα, στα χωριά τους, να μην απολαμβάνουν τις ομορφιές που έχει ο τόπος τους, τις παραλίες, τη θάλασσα. Να βολεύονται με τα 300ευρώ μισθό, όσοι είναι τυχεροί!!! και βρίσκουν δουλειά για κάποιους μήνες στα κλειστά τουριστικά συγκροτήματα, δηλαδή στα  συγκροτήματα με το βραχιολάκι.  

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιους εργαζόμενους που έχουν από ένα κτήμα, ένα οικόπεδο να το αξιοποιήσουν κλπ. Έχουμε να κάνουμε με επιχειρηματικά σχέδια, πλούτο, κεφάλαια αραβικά και δεν ξέρω από πού αλλού, που αλλάζουν τίτλους και ιδιοκτησίες σαν τα πουκάμισα, που αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που καταστρέφουν το περιβάλλον, αλλάζουν χρήσεις γης, βάζουν ακόμα και φωτιά, όπως έγινε φέτος στην Κορακιά, σε μια πευκόφυτη ρεματιά που κατεβαίνει μέχρι την παραλία του τουριστικού θέρετρου. Για να εξασφαλίσουν διέξοδο για κερδοφορία σε αυτόν τον πλούτο, σε αυτά τα λιμνάζοντα κεφάλαια που έχουν δημιουργηθεί από τον ιδρώτα του λαού.

Κανένα όφελος από αυτή την καπιταλιστική ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει για τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον αυτοαπασχολούμενο στην περιοχή. Γι αυτό είναι ξένα με τα συμφέροντά του αυτά τα επιχειρηματικά σχέδια.

Το μόνο που νοιάζονται οι καπιταλιστές είναι να βάλουν στο χέρι μπίρ-παρά τεράστιες εκτάσεις και να βρουν φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, από τους ξεκληρισμένους και χρεοκοπημένους αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες και αυτοαπασχολούμενους».
 

Ετικέτες

Νίκος Γόντικας ΚΚΕ Κοιλάδα Ερμιονίδα Kilada Hills

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.