Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μουσειακή μίξη σιδηροδρόμου και ελαιολάδου

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 27 Δεκ. 2016
από admin

Την πρόθεσή του να δημιουργηθούν χώροι πολιτισμού στον Δήμο Τρίπολης έδειξε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ξεκινώντας από το Ελαιοχώρι, λέγοντας ότι στο τέλος της θητείας του το 2019 θέλει να έχει σχεδόν έτοιμα τα δέκα μουσεία τα οποία θα γίνουν πόλοι έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr έχει αποφασιστεί από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης να αναπτυχθεί στο δημοτικό σχολείο του Ελαιοχωρίου ένα μουσείο με θέμα τον σιδηρόδρομο και το ελαιόλαδο το οποίο δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλους χώρους της Πελοποννήσου, αλλά θα γίνει για να αναδεχθεί η μακρά παράδοση του σιδηροδρόμου, αλλά και του ελαιολάδου το οποίο κατέχει τα σκήπτρα στην απασχόληση των κατοίκων του χωριού εδώ και χρόνια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, έχει μεριμνήσει και έχει ψάξει για χρηματοδοτικά προγράμματα τα λεγόμενα Leader και ήδη επεξεργάζεται μια μελέτη.

Οι κάτοικοι, οι πολίτες και οι σύλλογοι έχουν φροντίσει ώστε το χωριό να μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης επισκεπτών και θα συμπληρώσει το όραμα του δημάρχου στο να γίνουν και αλλά τέτοια σημεία σε ολόκληρο τον Δήμο στα οποία ο πολιτισμός και η κουλτούρα της κάθε περιοχής και των ανθρώπων της θα αναδεικνύονται.
 

Ετικέτες

Αρκαδία Ελαιοχώρι Σιδηροδρομικό μουσείο Ελαιόλαδο Μουσείο ελαιολάδου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.