Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Πάρκο Κολοκοτρώνη

«Πραξικόπημα» με φόντο τον Κολοκοτρώνη!

Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί τον Κωστούρο για πραξικοματική στάση και τι λέει για τη μελέτη ανάπλασης του πάρκου.

Πραξικοματική χαρακτηρίζει τη στάση του δημάρχου Ναυπλιέων η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφορικά με τη μελέτη για το Πάρκο Κολοκοτρώνη που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη εκφράζει τη διαφωνία της επί της μελέτης και επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά την συζήτηση του θέματος.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Μόνο πραξικοματική μπορεί να θεωρήσει κανείς τη στάση του κ. Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 3-3-2020 με θέμα την έγκριση της μελέτης: Ανάπλαση Πάρκου Κολοκοτρώνη.

Ενώ η μελέτη ανάπλασης μας παραδόθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτήθηκε από εμάς να την εγκρίνουμε. Προτείναμε να γίνει μόνο  η παρουσίαση  της μελέτης σε αυτό το συμβούλιο και στο επόμενο  η ψηφοφορία, έτσι ώστε να μας δοθεί χρόνος να την μελετήσουμε  και να γίνουν παρατηρήσεις και ουσιαστικές προτάσεις.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρχικά έκανε το αίτημά μας δεκτό.

Ο Δήμαρχος όμως με κομπασμό για το «μεγάλο έργο» που ετοιμάζει και με αυταρχικό τρόπο, δεν έδωσε κανένα περιθώριο διαλόγου ή διατύπωσης προτάσεων επί της συγκεκριμένης μελέτης. Έδωσε εντολή στον πρόεδρο να προχωρήσει στην έγκριση της μελέτης, στηριζόμενος στη πλειοψηφία των 17 συμβούλων που διαθέτει και που κατά κανόνα ούτε τοποθετούνται ούτε εκφράζουν απόψεις. Απλά πειθήνια ψηφίζουν.

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν υπάρχει ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα ούτε στον προϋπολογισμό αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη στοχοθεσίας και προγραμματισμού. Γιατί άραγε; Και γιατί τέτοια βιασύνη να εγκριθεί;

Είναι γεγονός ότι το Πάρκο Κολοκοτρώνη αντί για κόσμημα του Ναυπλίου που ήταν, τώρα είναι σε άθλια κατάσταση, εγκαταλελειμμένο έτσι ώστε μέρα με τη μέρα να  καταστρέφεται. 

Ποιος όμως ευθύνεται για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει το πάρκο;

Ποιος ευθύνεται για τα ακλάδευτα επί χρόνια δέντρα, για τα λουλούδια που ξεράθηκαν, για τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν επειδή δεν μαζεύονται από τους κατεστραμένους κάδους; Ποιος ευθύνεται για τα κάποτε περίτεχνα παγκάκια που σιγά σιγά εξαφανίστηκαν; Ποιος ευθύνεται  για τον κακό φωτισμό και τις σπασμένες λάμπες που δεν αντικαθίστανται;

Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν έχουν προσβαση τα ΑΜΕΑ όχι μόνο στο πάρκο αλλά και σε όλη την πόλη  με τα πεζοδρόμια των 50 εκ; Ποιος ευθύνεται  για το ότι οι γονείς δεν  μπορούν να κυκλοφορήσουν με το καροτσάκι του παιδιού τους όχι μόνο στο πάρκο αλλά και σε όλη την πόλη;

Δεν είναι καινοτομία να  ρίξουμε  εκατοντάδες κυβικά τσιμέντο στο πάρκο για να φτιαχτούν σκαλάκια που δεν προσφέρουν τίποτε. Δεν είναι καινοτομία να καταστρέφουμε τα δέντρα για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

Είναι αλλοίωση του ιστορικού του χαρακτήρα και της αρχιτεκτονικής του.

Το ιστορικό πάρκο του Κολοκοτρώνη δεν χρειάζεται το τσιμέντο. Μικροεπεμβάσεις χρειάζεται για την πρόσβαση ΑΜΕΑ και φροντίδα στο πράσινο, στο φωτισμό και στην καθαριότητα. Το ποσό των 487.000 ευρώ που θα διατεθεί είναι υπέρογκο για τα όσα μας παρουσιάστηκαν.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Κωστούρου και καλούμε τους δημότες να αντιδράσουν να προστατέψουν το Πάρκο και να απαιτήσουν να μην υλοποιηθεί αυτή η μελέτη που προσβάλει την ιστορικότητα του».

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.