Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Με τα μάτια στραμμένα στο Brexit από το Ναύπλιο

Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο θα αναδείξει τους ανθεκτικούς διμερείς δεσμούς, ανεξαρτήτως πολιτικής και γεωπολιτικής συγκυρίας
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 17 Οκτ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Επιφανείς προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις επιχειρήσεις, τους τομείς της έρευνας και της φιλανθρωπίας εξετάζουν στο Ναύπλιο τις ελληνοβρετανικές σχέσεις όπως έχουν εξελιχθεί μέσα στον χρόνο και το πώς αναμένεται να ενισχυθούν στο μέλλον.

Το Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στο Ναύπλιο θα επιχειρήσει να αναδείξει τους ανθεκτικούς διμερείς δεσμούς, ανεξαρτήτως πολιτικής και γεωπολιτικής συγκυρίας, θα επιχειρήσει να αναδείξει το Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο, που πραγματοποιείται από σήμερα έως το Σάββατο στο Ναύπλιο. 

Με τα μάτια στραμμένα στο Brexit από το Ναύπλιο

Η φετινή συνάντηση, σημειώνει, «θα λάβει χώρα σε μια ενδιαφέρουσα συγκυρία, με πολλά μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο», όπως δήλωσε στην Καθημερινή η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Με τα μάτια στραμμένα στο Brexit από το Ναύπλιο

Το Brexit, ωστόσο, δεν βρίσκεται –ρητά τουλάχιστον– στην ατζέντα του συμποσίου. Αντ’ αυτού, δηλώνει στην εφημερίδα η Βρετανίδα πρέσβειρα, «έχουμε ένα φανταστικό πρόγραμμα και εξαιρετικούς ομιλητές και συμμετέχοντες, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μας εστιασμένο στη βασική μας ατζέντα: τα πιο παραγωγικά και πολλά υποσχόμενα πεδία κοινού ελληνοβρετανικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας διαχρονικά, όπως η εκπαίδευση, η ναυτιλία, ο πολιτισμός και η δημιουργία, η τεχνολογία και η έρευνα και ανάπτυξη, η ενέργεια και η γεωπολιτική, η ελληνική διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η φιλανθρωπία. Εξερευνώντας τα κοινά μας ενδιαφέροντα και τις ευκαιρίες, ο στόχος μας είναι, όπως κάθε χρόνο, να διευρύνουμε τα προσωπικά μας δίκτυα και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για διμερή εγχειρήματα, που θα εμβαθύνουν περαιτέρω τους δεσμούς που μας ενώνουν».

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.