home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Αναρρίχηση στην Βουλωμένη

Όσοι γνωρίζατε την Νεστάνη για το Αμερικάνικο νυφοπάζαρο ή για τα σφαχτά της ή ακόμα για τις εκκλησιές της καιρός είναι να μάθετε κι άλλα μυστικά της όπως αυτό των αναρριχήσεων.

Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο για νέους και παλιούς αναρριχητές μας αποκαλύπτει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αρκαδίας:

Πρόσβαση πεδίου

Λίγο πριν φτάσουμε στον οικισμό της Νεστάνης Αρκαδίας, στρίβουμε δεξιά περνώντας κάτω από τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Τρίπολη και αμέσως στρίβουμε δεξιά σε καλής ποιότητας χωματόδρομο. Οδηγούμε για περίπου 50 μέτρα και αφήνουμε το όχημα μας στα αριστερά του δρόμου.

Βουλωμένη

Πληροφορίες πεδίου

Το πεδίο διαθέτει 13 διαδρομές από V- έως VII με ανάπτυγμα από 20 έως 25 μέτρα. Η διάνοιξη των διαδρομών χρηματοδοτήθηκε από τον ΕΟΣ Τρίπολης τον Σεπτέμβρη του 2000 στα πλαίσια σχολής αρχαρίων αναρρίχησης που είχε διοργανώσει εκείνη την εποχή

πινακας

 
Όλες οι διαδρομές είναι ασφαλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα (πλην δύο  που είναι παραδοσιακού χαρακτήρα) και διαθέτουν οργανωμένα ρελέ. Για να τις σκαρφαλώσετε χρειάζεστε 12-14 σετάκια και σχοινί 60 μέτρων.

αναρρίχηση

Ο προσανατολισμός του πεδίου είναι δυτικός και τα βράχια βρίσκονται στην σκιά περίπου μέχρι τις δυο το μεσημέρι. Ιδανική εποχή για να το επισκεφτείτε είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά επίσης μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε αυτό τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα επιλέγοντας τις δροσερές και τις ζεστές ώρες της μέρας αντίστοιχα.

αναρρίχηση

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button