Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Η ΤΕΡΝΑ, ο Μητσοτάκης, ο Σαμαρά;, ο Νίκας, ο Τατούλης, ο Καμπόσος και τα ευρώ…

Τέλος οι χωματερές το 2021 στην Πελοπόννησο;

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα βρουν την Πελοπόννησο χωρίς παράνομες χωματερές, σύμφωνα με τον Γ.Γ. Αποβλήτων Εμ. Γραφάκο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 11 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στα Φιλιατρά βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποβλήτων Εμμανουήλ Γραφάκος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του εκτίμησε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει ξεκινήσει η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια και πως τέλη του 2020 ή αρχές του 2021 θα μπορούν να διοχετεύονται εκεί τα σκουπίδια.

Όπως σημειώνει ο κ. Γραφάκος: «Αν δεν προχωρήσει το έργο το οποίο έχει προγραμματιστεί, δεν θα μπορέσουμε να κλείσουμε τις ανοιχτές χωματερές. Η αίσθησή μου είναι πως μέχρι το Πάσχα θα έχει ξεκινήσει το έργο. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το έργο τότε είναι πολύ πιθανό τέλος του 2020 ή αρχές του 2021 να μπορούμε να διοχετεύουμε τα απορρίμματα εκεί, στα πλαίσια της μεταβατικής λύσης που έχει προγραμματιστεί και έτσι να μπορέσουμε στις 19 από τις 21 χωματερές της περιοχής τουλάχιστον σε πρώτη φάση να βγάλουμε το πρόστιμο. Από εκεί και μετά εντός του 2021 να μας βρει στην Πελοπόννησο, 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, να μην έχουμε καμία παράνομη χωματερή. Νομίζω ότι είναι εφικτό να γίνει, να τις κλείσουμε όλες και να τελειώσουμε οριστικά με αυτή τη γάγγραινα, με αυτό το βραχνά».

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση δήμων για να τρέξουν προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανέφερε: «Υπάρχουν προγράμματα ανοιχτά από το ΕΣΠΑ που οι δήμοι μπορούν να υποβάλουν προτάσεις. Τα προγράμματα αυτά ακολουθούν τις ευρωπαϊκές επιταγές, πρακτικές που δεν είναι τίποτα άλλο από την κοινή λογική. Είναι κοινή λογική να μην θάβουμε τα απορρίμματά μας, να μπορέσουμε να κάνουμε ανακύκλωση και να αναπτύξουμε δίκτυο γαιοαποβλήτων. Από την άλλη ό,τι δεν χρηματοδοτείται σε επίπεδο ΕΕ, όπως το κλείσιμο των παράνομων χωματερών, αυτό θα το αναλάβει η πολιτεία γιατί πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το ζήτημα».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.