Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Συνάντηση Πυροσβεστικής Γκιολή

Στην Κόρινθο ο Αρχιπυραγός Πελοποννήσου για την Πολιτική Προστασία

Συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή και τον δήμαρχο Κορινθίων Βασ. Νανόπουλο

Στην Κόρινθο βρέθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ο νέος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Θανάσης Κολυβήρας και στελέχη του Πυροσβεστικούς Σώματος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. 

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη, η οποία ορίστηκε ως έδρα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας παρευρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής Π.Σ. Κορινθίας κ. Χρήστος Πλατάς με κλιμάκιο του ΠΣ Κορινθίας καθώς και η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κορινθίας κα Ρούλα Χαρίτου. Στη συζήτηση πέρα των δεδομένων για το νέο νόμο Πολιτικής Προστασίας όπου προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις σε θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το ζήτημα της πρόληψης και όχι μόνο της αντιμετώπισης των διαφόρων κινδύνων, αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό από κοινού ενεργειών στο προσεχές διάστημα και δεσμεύτηκαν για την καλύτερη μεταξύ τους συνεργασία.

Συνάντηση Πυροσβεστικής Νανόπουλου

Στη συνέχεια, στο γραφείο του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου έγινε η πρώτη επαφή του Δημάρχου  με τον κ.Περιφερειάρχη τέθηκαν μείζονα ζητήματα της υπηρεσίας που άπτονται της συνεργασίας του δήμου για την επίλυσή τους.

  1. Η στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου 
  2. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σοφικό και η λειτουργία του ήταν το θέμα που έθεσε ο κ.Δήμαρχος από την πλευρά του, ένα αίτημα πάγιο της περιοχής. Το κλιμάκιο έχει ήδη λάβει ΦΕΚ δεν έχει όμως γίνει η έναρξη της λειτουργίας του απουσία κτιρίου που θα το στεγάσει. Οι δυο πλευρές κινήθηκαν στην κατεύθυνση εύρεσης κτιρίου προς ενοικίαση .
  3. Η εκπόνηση Σχεδίου Ενεργειών  έκτακτης ανάγκης ήταν το τρίτο ζήτημα που συζητήθηκε, σχέδιο μεταξύ του Δήμου και της Υπηρεσίας το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και αναρτηθεί σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος προκειμένου οι πολίτες να έχουν γνώση των ενεργειών στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Ο νομός σας είναι από τους πλέον επικίνδυνους» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας από το Δήμαρχο ουσιαστική ενίσχυση στο έργο των πεπειραμένων πυροσβεστών που διαθέτει ο νομός αλλά και  των εθελοντικών ομάδων οι οποίες αποτελούν όπως παραδέχτηκε «φαινόμενο» για την Πελοπόννησο. «Κανένας άλλος νομός δεν διαθέτει τόσες εθελοντικές ομάδες και με τέτοια οργάνωση, αποτελούν πλεονέκτημα για την περιοχή σας».
  4. Η ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων με μέσα
  5. Οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τον Δήμο προς ενίσχυση των δυνάμεων 
  6. Η δημιουργία εθελοντών πυροσβεστών σε συνεργασία με την Υπηρεσία

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση του κ.Δημάρχου με τον Διοικητή της Π.Υ Κορίνθου προκειμένου τα παραπάνω θέματα να «τρέξουν». Παράλληλα, θα καθοριστεί και η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου  ώστε η οργάνωση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων να είναι στο μέγιστο βαθμό. Πόσο δε μάλλον όταν η νέα νομοθεσία, με την ίδρυση Αυτοτελούς γραφείου πολιτικής προστασίας στο δήμο,  δίνει στην  Τ.Α αουσιαστικό ρόλο τόσοι στον τομέα της πρόληψης όσο και της παρέμβασης. 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.