Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το παράπονο του Κυμπουρόπουλου για το Ναύπλιο (Vid)

Το παράπονο του Κυμπουρόπουλου για το Ναύπλιο (Vid)

Έβαλαν σκαλιά στο πεζοδρόμιο και δεν μπορεί να πάει σπίτι του, στην Πρόνοια
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 4 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τα σκαλοπάτια στα πεζοδρόμια του Ναυπλίου έφερε ως παράδειγμα των προβλημάτων με την προσβασιμότητα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή 24 Hours Europe της Ιωάννας Δεμεντή, που συμμετείχε και ο εκδότης του anagnostis.org Άκης Γκάτζιος, ο ευρωβουλευτής που κατάγεται από την Πρόνοια, έφερε ως παράδειγμα μη ελέγχου των έργων σχετικά με την προσβασιμότητα, τα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν προ εξαετίας στο Ναύπλιο, τονίζοντας: 

«Όπως ξέρετε κατάγομαι από το Ναύπλιο. Έξω από το σπίτι μου, μια εξαετία πίσω, τα πεζοδρόμια ήταν προσβάσιμα. Για κάποιο λόγο ο δήμαρχος αποφάσισε να τα κάνει με σκαλοπάτια. Ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί».

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Ο ευρωβουλευτής μιλάει για Ελληνικό φαινόμενο, τονίζοντας ότι «Δεν υπάρχει έλεγχος. Δεν υπάρχει διαδικασία του κάνω κάτι, χτίζω κάτι και ελέγχω αν αυτό που έχω κάνει γίνεται με τις σωστές προδιαγραφές. Αν μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό θα έχουμε κάνει πολλά βήματα».

Το παράπονο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου άκουγε και ο Κύπριος ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή και με αφορμή το παράδειγμα του Ναυπλίου, αναφέρει τί γίνεται στην Κύπρο.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.