Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Όχι άλλα σκουπίδια στον Άγιο Βλάση

Όχι άλλα σκουπίδια στον Άγιο Βλάση

Κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο Τρίπολης το άμεσο κλείσιμο του σκουπιδότοπου.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 1 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το κλείσιμο της χωματερής στον Άγιο Βλάση ζητά από τον Δήμο Τρίπολης με επιστολή της, Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής. Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Ένας σταθμός μεταφόρτωσης για 20  ημέρες, όταν η Τρίπολη βούλιαζε στα σκουπίδια, χωρίς καμία αδειοδότηση έγινε ένας χώρος με πάνω από 100.000 τόνους ανεξέλεγκτης απόθεσης των απορριμμάτων για πέντε χρόνια. Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος για τις αρχές της πόλης, της περιφέρειας και όχι μόνο, αφού ως κάτοικοι απευθυνθήκαμε  στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη δικαιοσύνη, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση ώστε να σταματήσει η ΠΑΡΑΝΟΜΗ λειτουργία της χωματερής.

Οι κίνδυνοι οξύνονται καθημερινά και μόλυνση της περιοχής όπως δυσωδία κουνούπια, γλάροι,  τρωκτικά διοξίνες κλπ καθιστούν αφόρητη τη διαβίωση των κατοίκων.Η δημόσια υγεία ,αφού ο χώρος γειτνιάζει με το νοσοκομείο, το στρατόπεδο, πολλά σχολεία κατοικίες και τα υδραγωγεία θεωρείται ήσσονος σημασίας.

Η επαφή του με τον ιστορικό χώρο των Τρικόρφων που σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, αποτελεί ύβρη προς αυτούς που με τους αγώνες τη θυσία τους επέτυχαν την ανεξαρτησία της χώρας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του Μεγαβουνίου και να δώσει οριστική λύση ως μόνη αρμόδια, στο πρόβλημα.

Καλούμε τη δικαιοσύνη να πάρει οριστική θέση στην παρανομία και να εκδώσει την απόφαση που εκκρεμεί.

Καλούμε τέλος τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης να μη τους διακατέχει η αντίληψη «μακριά από εμάς» να πάρουν θέση για το πρόβλημα που άμεσα τους επηρεάζει, ώστε να υπάρξει λύση οικολογικά αποδεκτή και με μικρή οικονομική επιβάρυνση  μιας σκληρά  δοκιμαζόμενης από τη φτώχεια περιοχής.

Εμείς οι κάτοικοι που για 30 χρόνια ανεχθήκαμε το «Πλάτωμα» και για 5 χρόνια τον «Άγιο-Βλάσση» δε σιωπούμε και συνεχίζουμε…»

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.