Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Νίκας: Μόνοι αρμόδιοι για να κλείνουν σχολεία είναι οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας

Νίκας: Μόνοι αρμόδιοι για να κλείνουν σχολεία είναι οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας

Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 28 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά, καθώς σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο μόνοι αρμόδιοι για τη διακοπή της λειτουργίας τους είναι οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας με κοινή τους απόφαση.

Αυτή ήταν μια από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρύτατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου για τον κορωνοϊό.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το θέμα του κορωνοϊού, αλλά και η ανάγκη διατύπωσης αιτήματος για την υποστήριξη των νοσηλευτικών μονάδων με το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μέσα, καθώς πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις και στα δύο αυτά πεδία, περιλαμβάνονται στις διαπιστώσεις της σύσκεψης.

Επίσης συζητήθηκαν τρόποι για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον κορωνοϊό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος σε συνέντευξή του στο anagnostis.org, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της σύσκεψης, στην οποία ήταν παρών, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως η Περιφέρεια αναλαμβάνει ενημερωτική εκστρατεία για το συγκεκριμένο θέμα μέσω και της κινητής τηλεφωνίας, και συγκεκριμένα μέσω της αποστολής ενημερωτικών SMS.

Επίσης ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  • Τοπικός συντονισμός κατά Περιφερειακή Ενότητα από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και κεντρικός συντονισμός από την Περιφέρεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών
  • Ψυχραιμία και αποφυγή αυτοσχεδιασμών, όπως και τήρηση όλων όσα προβλέπονται στην πρόσφατη νομοθετική πράξη

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι εκπρόσωποι από τις αρμόδιες για τη δημόσια υγεία δομές της Περιφέρειας, όπως ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας και οι διευθυντές των κατά τόπους διευθύνσεων υγείας, διοικητές νοσοκομείων, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ο διευθυντής εκπαίδευσης, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.