Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Γιάννης Ανδριανός κεραία

Νέα παρέμβαση Ανδριανού για τις κεραίες κινητής που γειτνιάζουν με σχολεία

Τι ζητά από τέσσερα υπουργεία.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 24 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη, και Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως με θέμα την ανάγκη άμεσου ελέγχου της τήρησης των νόμιμων προϋποθέσεων ισχύος και απόστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ιδίως από βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία και νοσοκομεία στην Αργολίδα και την υπόλοιπη χώρα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως επισημαίνω σε προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις μου, έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων στις εκπαιδευτικές κοινότητες του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, του 4ου Νηπιαγωγείου Άργους και του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών στον Άγιο Σπυρίδωνα η αποκάλυψη ότι έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας επί σκεπών κτιρίων που γειτνιάζουν άμεσα με σχολικά κτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχετικού ισχύοντος νόμου 4635/2019 (άρθρο 35 παράγραφος 3): «Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι τριακοσίων (300) μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το εξήντα τοις εκατό (60%) των τιμών που καθορίζονται στα άρθρα 2 έως 4 της ως άνω υπ’ αριθμ. 53571/3839/1.9.2000 απόφασης ή στην αντίστοιχη απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών που εκδίδεται κατά την παράγραφο 2 παρόντος άρθρου».

Τούτων δοθέντων, καθίσταται επιτακτικός ο ενδελεχής έλεγχος της τήρησης των κατά τον νόμο προϋποθέσεων της λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας τόσο στην Αργολίδα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, και η άμεση απόσυρσή τους στις περιπτώσεις παράνομης λειτουργίας.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι Υπουργοί:

Ποιες ενέργειες θα αναληφθούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα για τον ενδελεχή έλεγχο της τήρησης των κατά τον νόμο προϋποθέσεων της λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας τόσο στην Αργολίδα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, και για την άμεση απόσυρσή τους στις περιπτώσεις παράνομης λειτουργίας».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.